default-image

Ο Καστρινός Καζαντζάκης και οι Ηρακλειώτες Παρλαμάς, Αλεξίου

Πολιτισμός
Ο Καστρινός Καζαντζάκης και οι Ηρακλειώτες Παρλαμάς, Αλεξίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ο Καστρινός Νίκος Καζαντζάκης και οι Ηρακλειώτες Μενέλαος Παρλαμάς και Στυλιανός Αλεξίου" είναι το θέμα της διάλεξης που θα δώσει την ερχόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου (26 Οκτωβρίου το 1957 υπήρξε η ημέρα θανάτου του Νίκου Καζαντζάκη) ο αρχιτέκτονας και ιστορικός τέχνης Κώστας Ν. Καζαμιάκης. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Καστελλάκη" του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στις 7 το απόγευμα.

Τρεις σπουδαίοι Κρητικοί σε μία μυσταγωγική συνάντηση στον "Κήπο των λέξεων". Η δημιουργία νέων λέξεων, η επαναφορά ξεχασμένων λέξεων, η μελέτη, η ανάλυση, η χρήση και η καταγωγή τους υπήρξε το ίδιο πάθος στις αναζητήσεις αυτών των τριών ανθρώπων του πνεύματος. Κοινό σημείο συνάντησής τους, η ιδέα και η φιλοσοφία που περιέχει και εκφράζει η κάθε λέξη.

Δύο λόγια για τον ομιλητή: Ο Κώστας Καζαμιάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο και είναι αρχιτέκτονας, ιστορικός αρχιτεκτονικής και ιστορικός τέχνης. Εργάστηκε επί 40 έτη στην Ακρόπολη της Αθήνας, ενώ από το 2012 παραδίδει μαθήματα και πραγματοποιεί ομιλίες σχετικές με την αρχαία ελληνική τέχνη και αρχιτεκτονική, την τέχνη της Αναγέννησης και την τέχνη του 17ου-20ού αι.

Έχει εκδώσει βιβλία, έχει γράψει μελέτες και άρθρα για την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική και τέχνη, ενώ κείμενα και σχέδιά του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, εφημερίδες και περιοδικά τέχνης. Έχει κάνει διαλέξεις και έχει γράψει για καλλιτέχνες όπως ο Α. Τζιακομέτι, ο Γ. Τσαρούχης, ο Α. Φασιανός, ο Κ. Ρόκος κ.ά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News