Πολιτισμός

Cape Pops για βραβείο Γκίνες την Κυριακή στο Ηράκλειο

Βραβείο Γκίνες για τη μεγαλύτερη γραμμή Cake Pops στον κόσμο θα προσπαθήσουν να καταρρίψουν οι συμμετέχοντες  σε ανοικτή για όλο τον κόσμο εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Τίτλος του ρεκόρ που επίσημα έχει ανατεθεί από τον Οργανισμό "Guinness World Records" και θα επιχειρηθεί να καταρριφθεί είναι: Longest Line of Cake Pops -Η μεγαλύτερη γραμμή Cake Pops.

Υπάρχει σχετικό προηγούμενο ρεκόρ που ορίζεται στα 2.500 τεμάχια, ποσότητα η οποία θα πρέπει να ξεπεραστεί για να διασφαλιστεί η είσοδος στο βιβλίο Guinness World Records. Ξεπερνώντας την ποσότητα των 2.500 cake pops δημιουργούνται ταυτόχρονα τρία ρεκόρ: μεγαλύτερο μήκος γραμμής, μεγαλύτερη ποσότητα cake pops αλλά και οι περισσότεροι άνθρωποι που ταυτόχρονα δούλεψαν για την δημιουργία τους.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η σχολή Γαστρονομικών και Τουριστικών Σπουδών Culinary Studies Center, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Τα Cake Pops είναι στρογγυλά κεκάκια σε ξυλάκι σαν γλυφειτζούρια με σοκολατένια επικάλυψη. Είναι πολύ απλά στην παρασκευή τους και ταυτόχρονα πολύ εντυπωσιακά.

Πώς θα γίνει

Στην πλατεία Ελευθερίας θα διαμορφωθεί χώρος με τον κατάλληλο εξοπλισμό για ένα μεγάλο σεμινάριο ζαχαροπλαστικής με ελεύθερη συμμετοχή στο κοινό.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κάνει την εγγραφή του στον οικίσκο που θα βρίσκεται στην πλατεία και να λάβει το ειδικό αυτοκόλλητο με τον αριθμό συμμετοχής του το οποίο θα πρέπει να κολλήσει σε εμφανές σημείο επάνω του.

Οι συμμετέχοντες θα παρασκευάσουν ένα μίνι γλύκισμα, (cake pops, το οποίο επελέγη επειδή είναι εύκολο στην παρασκευή του ακόμα και από παιδιά), με βάση το κέικ και την σοκολάτα. Η διαδικασία παρασκευής, εκτός από το ψήσιμο των κέικ, θα γίνει εξ ολοκλήρου στον δημόσιο χώρο. Αυτό σημαίνει ότι το πλάσιμο σε σχήμα μπαλίτσας, το κόλλημα σε ξυλάκι, η επικάλυψη, η διακόσμηση και τέλος το στήσιμο θα το κάνουν οι συμμετέχοντες.

Καθηγητές της σχολής, αλλά και εθελοντές θα κατευθύνουν τους συμμετέχοντες βήμα-βήμα για την σωστή Παρασκευή των γλυκισμάτων σύμφωνα με τους όρους που έχουν δοθεί από τον οργανισμό Guinness World Records.

Στο τέλος θα γίνει επίσημη καταμέτρηση από τους  κριτές του διαγωνισμού.

Στην συνέχεια θα πρέπει να σχηματιστεί μια συνεχόμενη γραμμή με τα γλυκίσματα, της οποίας το μήκος θα μετρηθεί για την κατάρριψη του ρεκόρ.

Η όλη προσπάθεια θα φωτογραφηθεί και θα βιντεοσκοπηθεί καθώς το υλικό έχει ζητηθεί από τον οργανισμό Guinness World Records ως αποδεικτικά στοιχεία.

Κάθε συμμετέχων στο τέλος θα παραλάβει βεβαίωση συμμετοχής ως αναμνηστικό.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις από τους συμμετέχοντες - χορηγούς τόσο για παιδιά όσο και για τους μεγάλους.

Τα cake pops που θα παρασκευαστούν θα διατεθούν από τη ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ της Αρχιεπισκοπής Κρήτης σε συμβολικό ποσόν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου καθώς και για το έργο άλλων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της πόλης μας.

Με τη στήριξη του ΟΛΗ

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα και έχει τη στήριξη του Οργανισμού στα πλαίσια της στρατηγικής που υιοθετεί  η Διοίκηση του ΟΛΗ και των πολιτιστικών δράσεων και πρωτοβουλιών που υλοποιεί για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, την προώθηση της Κρήτης και του προορισμού μας ως μια περιοχή που πρωτοπορεί και προάγει τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.  

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Οργανισμού:

"Σκοπός μας είναι στις σημερινές δύσκολες οικονομικές, πολιτικές, και κοινωνικές συνθήκες να αδράξουμε, από κοινού, κάθε ευκαιρία που μας δίνεται με στόχο την παροχή τουριστικών υπηρεσιών στη βάση του «τουρισμού εμπειρίας» με απώτερο στόχο  την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και του κλάδου της κρουαζιέρας στο Ηράκλειο με ορατά και σημαντικά οφέλη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και περισσότερο για την τοπική κοινωνία.

Το διάστημα αυτό που η προσέλευση τουριστών στο νησί μας συνεχίζεται (μόνο το μήνα Οκτώβρη θα καταπλεύσουν περίπου 57.000 επισκέπτες κρουαζιέρας), κοινή επιδίωξη αποτελεί  η τουριστική προβολή του τόπου μας μέσω της εκδήλωσης η οποία ευελπιστούμε να ενθουσιάσει το κοινό και να κερδίσει και τη συμμετοχή των τουριστών στο εγχείρημα αυτό (την Κυριακή 18 Οκτώβρη δύο κρουαζιερόπλοια θα αφιχθούν στο λιμάνι μας).

Η συμμετοχή όλων απαραίτητη

Η πολύτιμη συμβολή όλων (φορέων, μέσων μαζικής ενημέρωσης, τοπικού τύπου, σχολείων, ιδρυμάτων, οργανισμών, αλλά και όλων των κατοίκων της Κρήτης) μας είναι απαραίτητη για την επίτευξη του στόχου αυτού. Ευελπιστούμε στην παρουσία, στην συνεργασία και στην συμβολή όλων σας στην προσπάθεια μας αυτή με ένα σύνθημα « Συμμετέχουμε … για το Ηράκλειο».

Σχόλια