default-image

Με ελεύθερη είσοδο στα μουσεία την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα

Κρήτη
Με ελεύθερη είσοδο στα μουσεία την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλάζει από τις αρχές του 2016 η τιμολογιακή πολιτική για τα εισιτήρια στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Η αναδιοργάνωση και επανακαθορισμός της τιμολογιακής πολιτικής των εισιτηρίων, που επεξεργάστηκε επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, καθώς και η αρμόδια Διεύθυνση Μουσείων, θα ολοκληρωθεί άμεσα και στη συνέχεια θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2016 ή και νωρίτερα.

Τι αλλάζει

-Για πρώτη φορά προβλέπεται καθολική έκπτωση στις τιμές των εισιτηρίων -τόσο των κανονικών όσο και των μειωμένων- της τάξης του 50%, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών και συγκεκριμένα από Νοέμβριο έως και Μάρτιο.

-Για το ίδιο διάστημα (από Νοέμβριο έως και Μάρτιο) θα προβλέπεται ελεύθερη είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

-Μέσω του ενιαίου αντιτίμου, του οποίου η τιμή θα προσδιοριστεί σύντομα, το μέτρο αυτό προσφέρει τη δυνατότητα επίσκεψης στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία με αντίτιμο ακόμα και χαμηλότερο από τις ισχύουσες τιμές.

-Προωθείται ρύθμιση που θα εντάξει τους κατόχους Κάρτας Αλληλεγγύης στους δικαιούχους ελευθέρας εισόδου.

-Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με δυνατότητα προαγοράς εισιτηρίων μέσω Διαδικτύου.

-Διατηρούνται ως έχουν οι κάρτες ελευθέρας εισόδου κατά περίσταση, όπως και οι καθιερωμένες ημέρες ελεύθερης εισόδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News