Πολιτισμός

Επετειακή παρουσίαση έκδοσης του ΚΚΕ σε Ηράκλειο-Χανιά

Στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ αλλά και μπροστά στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η Κομματική Οργάνωση Κρήτης του ΚΚΕ θα παρουσιάσει την έκδοση του Τμήματος Ιστορίας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, "Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-1941. Οι αποφάσεις της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Τα τρία Γράμματα του Ν. Ζαχαριάδη. Η θέση της Παλιάς Κεντρικής Επιτροπής", σε εκδηλώσεις-βιβλιοπαρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Ηράκλειο και Χανιά.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι παρουσιάσεις της έκδοσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 20/10, στις 7 μ.μ. στα Χανιά, στο ΚΑΜ (Μεγαλο Αρσενάλι) και την Τετάρτη 21/10, την ίδια ώρα (7 μ.μ.) στο Ηράκλειο, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (Παλαιά Λαχαναγορά).

«Η συγκεκριμένη έκδοση συμβάλλει στη μελέτη της σημαντικής αυτής περιόδου, η οποία προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα και πείρα στην εργατική τάξη», αναφέρει η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης σε ανακοίνωσή της. «Στοχεύουμε πρώτα και κύρια», σημειώνει, «οι νέοι κομμουνιστές να εμβαθύνουν στη μελέτη των γεγονότων, αλλά επιπλέον να αποτελέσει βοήθημα προς όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν πραγματικά αυτό το κομμάτι της ιστορίας της πάλης του ελληνικού λαού, των κομμουνιστών. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται πλήθος ιστορικών τεκμηρίων, παρουσιάζονται οι σύνθετες συνθήκες της περιόδου, με χρήσιμα συμπεράσματα για τη στρατηγική του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, ιδιαίτερα απέναντι στον πόλεμο. Συμπεράσματα που θα ενισχύσουν την πάλη των κομμουνιστών και της εργατικής τάξης, στις σημερινές συνθήκες έντασης των πολεμικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».

Σχόλια