default-image

"Συνάντηση των Γενεών": Εκδήλωση για την τρίτη ηλικία

Κρήτη
"Συνάντηση των Γενεών": Εκδήλωση για την τρίτη ηλικία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την ημέρα ατόμων τρίτης ηλικίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο το μήνα Οκτώβριο, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Ηλικιωμένων "Φροντίδα Hjem" και ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού "Αετογιάννης" διοργανώνουν από κοινού ανοικτή εκδήλωση με τίτλο "Συνάντηση Γενεών" την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 3 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ξενώνα Ηλικιωμένων "Φροντίδα Hjem" στις Κάτω Γούβες (20ό χλμ. παλαιάς εθνικής οδού Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου).

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ζωντανή μουσική με τον Νικήτα Μαυρομανωλάκη στη λύρα και το τραγούδι και τον Μπάμπη Κασαπάκη στο λαούτο.

Αντιπροσωπευτική ομάδα του Ομίλου "Αετογιάννης", αποτελούμενη τόσο από τμήματα ενηλίκων όσο και από τα παιδικά τμήματα, θα χορέψει παραδοσιακούς κρητικούς χορούς.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί "ανταλλαγή μαντινάδων" από την παλαιά προς τη νέα γενιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα που θα παρασκευάσει η κουζίνα του ξενώνα με τη στήριξη των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουβών.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ξενώνα "Φροντίδα Hjem", «στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι το "άνοιγμα" του Ξενώνα τόσο στην τοπική όσο και στην ευρύτερη κοινότητα, η ανάδειξη της κοινωνικοποίησης και της εξωστρέφειας του και των ενοίκων του με απόλυτο σεβασμό στην ανάγκη του κάθε ανθρώπου να δέχεται την οργανωμένης μορφής φροντίδα που χρειάζεται και παράλληλα να συνεχίσει να έχει επαφές με το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο και να συνδιαλέγεται με αυτό».

Από τον Όμιλο "Αετογιάννη" ανακοινώθηκε: «Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται προς τιμή των φιλοξενουμένων του Ξενώνα "Φροντίδα Hjem" και είναι αφιερωμένη σε όλους τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά τους στην κοινωνία. Ο Όμιλος "Αετογιάννης" έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στους ηλικιωμένους συμμετέχει ενεργά σε κάθε δημιουργική δράση και σε κάθε εκδήλωση που τους τιμά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλες τις εμπειρίες που έχουμε τις οφείλουμε στους ανθρώπους αυτούς και είναι πολύ σημαντικό να τους έχουμε ενεργά κοντά μας και να προσφέρουν στους νεότερους ό,τι πολυτιμότερο έχουν από τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους».

Η Παγκόσμια Ημέρα ατόμων Τρίτης Ηλικίας υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. το 1990 με στόχο να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News