Πολιτισμός

Χανιά: "Μάρτυς μου ο Θεός" από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Το έργο του Μάκη Τσίτα "Μάρτυς μου ο Θεός", που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2014, παρουσιάζει, στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, στις 9 το βράδυ, η εταιρεία θεάτρου GAFF σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

Λίγα λόγια για το έργο: «Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης - ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία - έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα.

Όλοι - οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του - τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή.

Μέσα από το χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό».

Το κείμενο-δραματουργική επεξεργασία είναι του Μάκη Τσίτα, η σκηνοθεσία της Σοφίας Καραγιάννη, ενώ τον Χρυσοβαλάντη ερμηνεύει ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι ΟΑΕΔ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνω των 65 ετών, AMEA 67%.

Προπώληση εισιτηρίων, κρατήσεις θέσεων στα γραφεία του θεάτρου (2821044256)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια