Πολιτισμός

"3ο Κινηματογραφικό πανόραμα Χανιά cine-Ιστορίες"

Στο πλαίσιο του 3ου Κινηματογραφικού Πανοράματος Χανιά cine-Ιστορίες 2015 που θα πραγματοποιηθεί από 28 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2015 και της εκπαιδευτικής δράσης cine-Μαθήματα 2015-2016, εντάχθηκαν δύο νέες εκπαιδευτικές δράσεις. Η πρώτη αφοράς προβολές για τα σχολεία της περιφερειακής Ενότητας Χανίων και η δεύτερη το πρόγραμμα με τίτλο «Αληθινές Ιστορίες» που θα υλοποιηθεί πιλοτικά από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση: «Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση του αναλυτικού προγράμματος του 3ου Κινηματογραφικού Πανοράματος Χανιά cine-Ιστορίες 2015 που θα πραγματοποιηθεί από 28 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2015 και της εκπαιδευτικής δράσης cine-Μαθήματα 2015- 2016 δόθηκαν στην δημοσιότητα δύο εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

• Η πρώτη αφορά τον καθιερωμένο ετήσιο κύκλο προβολών για τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ο οποίος θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 6 Νοεμβρίου πρωινές ώρες στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Οι προβολές είναι με ελεύθερη είσοδο και προαιρετικό Κοινωνικό Εισιτήριο (ξηρή τροφή για τις κοινωνικές δομές των Χανίων).

Η προσέλευση γίνεται όπως πάντα με οργανωμένες επισκέψεις κατόπιν δήλωσης συμμετοχής των σχολείων.

• Η δεύτερη δράση αφορά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αληθινές Ιστορίες» [Crete Education Documentary Project ( C.E.Doc )] που θα υλοποιηθεί πιλοτικά από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης στα πλαίσια της δράσης cine-Μαθήματα.

Αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει στην προπαρασκευαστική συνάντηση εργασίας-workshop που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στις 10.00 π.μ. με θέμα «Ντοκιμαντέρ εργαλείο καταγραφής της μνήμης, Ντοκιμαντέρ εργαλείο στην εκπαιδευτική διαδικασία» με την συμμετοχή πανεπιστημιακών, σκηνοθετών και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Για την συμμετοχή στην συνάντηση απαιτείτε η υποβολή σχετικής δήλωσης.

Αναλυτικές πληροφορίες τόσο για τις προβολές (πρόγραμμα και υποθέσεις ταινιών) όσο και για το workshop ( δομή και πλαίσιο δράσης και συμμετέχοντες) καθώς και αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

http://cine-mathimata.blogspot.com/ και http://cine-istories2015.blogspot.gr/»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια