default-image

Ηράκλειο: "3η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς"

Πολιτισμός
Ηράκλειο: "3η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 16 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιείται η «Ενημερωτική Εκδήλωση για την 3η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς» με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της καρδιάς (Restart a Heart Day - http://restartaheart.eu), που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC, www.erc.edu) και με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο της Λότζια του Δήμου Ηρακλείου και ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις . Η εκδήλωση στο Ηράκλειο θα περιλαμβάνει προβολή ενημερωτικών βίντεο, διαλέξεων, διάθεση ενημερωτικού υλικού με απλές οδηγίες για την άμεση επέμβαση του κοινού σε αντίστοιχα περιστατικά, καθώς και εκπαίδευση σύντομης διάρκειας του κοινού με χρήση προπλασμάτων και την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών του κέντρου μας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το Εκπαιδευτικό Κέντρο Υποστήριξης της Ζωής Ιατρικό Τμήμα Πανεπιστήμιο Κρήτης που πραγματοποιεί την εκδήλωση είναι ένα από τα 3 εκπαιδευτικά κέντρα του Ελληνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης στην Αναζωογόνηση (μέλος του ERC) στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση και ενημέρωση πάνω σε θέματα καρδιακής ανακοπής και αναζωογόνησης. Περισσότερες πληροφορίες: www.erc.edu

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News