default-image

Χανιά: Ετήσιο ρεσιτάλ πιάνου στη μνήμη της Αλίκης Βατικιώτη

Πολιτισμός
Χανιά: Ετήσιο ρεσιτάλ πιάνου στη μνήμη της Αλίκης Βατικιώτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ξεχωριστή βραδιά ετοιμάζει το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου με την διοργάνωση του ετήσιου ρεσιτάλ πιάνου στη μνήμη της Αλίκης Βατικιώτη, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 21:00 το βράδυ. Ερμηνεύει η καταξιωμένη πιανίστας Μαρία Ευστρατιάδη. Το ρεσιτάλ περιλαμβάνει δύο σονάτες του W.A.Mozart: Σονάτα KV 332, & Σονάτα KV 333 και R.Schumann: Carnaval op. 9. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

«Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 21.00 το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου τιμώντας τη μνήμη της Αλίκης Βατικιώτη, διακεκριμένης Χανιώτισσας πιανίστας και δωρήτριας του ΚΑΜ, προσφέρει στο χανιώτικο κοινό ένα ρεσιτάλ πιάνου της Μαρίας Ευστρατιάδη, αναγνωρισμένης σολίστ και μαθήτριας της Αλίκης Βατικιώτη.

Το ρεσιτάλ περιλαμβάνει δύο σονάτες του W.A.Mozart: Σονάτα KV 332, & Σονάτα KV 333 και R.Schumann: Carnaval op. 9. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Μαρία Ευστρατιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη της Αλίκης Βατικιώτη, από όπου πήρε το δίπλωμά της με το πρώτο βραβείο και ειδική διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές της στην «Hochschule fur Musik, Theater und Medien» στο Ανόβερο της Γερμανίας, από όπου αποφοίτησε με άριστα και διάκριση επίσης. Έχει πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας.

Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ουγγαρία. Έχει ηχογραφήσει για την ελληνική, τη γερμανική και την ουγγρική ραδιοφωνία. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Η δισκογραφική της δραστηριότητα περιλαμβάνει έργα J.S. Bach, C.Ph. E. Bach, W.A. Mozart, Γ. Ιωαννίδη και J. Brahms , από τη Μουσική Εταιρία Αθηνών.

Οι ηχογραφήσεις της με όλες τις σονάτες για πιάνο και δύο κοντσέρτα (KV 271και KV 453) για πιάνο και ορχήστρα του W.A.Mozart, σε συνεργασία με την Ορχήστρα Δωματίου της Μουσικής Εταιρείας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιωαννίδη, τιμήθηκαν το Δεκέμβριο του 2010 από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

Η Μαρία Ευστρατιάδη είναι καθηγήτρια πιάνου και μουσικής δωματίου στο Ωδείο Αθηνών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News