default-image

Ο 7ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κρητικής Κουζίνας στα Χανιά

Κρήτη
Ο 7ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κρητικής Κουζίνας στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κρητική κουζίνα αποτελεί μια πολύ σημαντική πτυχή του πολιτισμού μας και γι' αυτό οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε και να την αναδείξουμε. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, ως φορέας μη κερδοσκοπικός, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα σαν κύριο σκοπό έχει την προώθηση των τοπικών προϊόντων, την ανάδειξη του τοπικού γαστρονομικού πολιτισμού και της κρητικής κουλτούρας.

Για μια ακόμη συνεχή χρονιά, λοιπόν, με πολλή χαρά θα πραγματοποιήσει τον 7ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κρητικής Κουζίνας στα Χανιά, στον εκθεσιακό χώρο Αγιάς, στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου 2015, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του ΟΑΔΥΚ και τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, καθώς και παρουσίαση του Κρητικού Παντοπωλείου, των συνεργατών της Λέσχης που θα βρίσκονται στο χώρο, του "Young Chef" - ένα καινούργιο κομμάτι που σαν σκοπό θα έχει τη σωστή καθοδήγηση των νέων που εισέρχονται στο χώρο της γαστρονομίας, καθώς και την προάσπιση της κρητικής γαστρονομίας, πάντα κάτω από τη σκέπη της ΛΑΚ και των τακτικών μελών της.

Σημειώνεται επίσης ότι στο χώρο του διαγωνισμού θα παρευρεθούν καταξιωμένοι συνάδελφοι και φίλοι από τον ευρύτερο χώρο της γαστρονομίας, που θα πραγματοποιήσουν μικρά σεμινάρια και πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Η έναρξη του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 στις 6 το απόγευμα. Θα συμμετέχουν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News