Πολιτισμός

Συνεχίζεται με επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου

Συνεχίζει με επιτυχία τις εβδομαδιαίες παραστάσεις του το 2ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου που γίνεται στο Ηράκλειο.

Την Πέμπτη 8-10-2015 προβλήθηκε η ταινία "Il medico della mutua", του 1968, σε σκηνοθεσία Luigi Zampa, με πρωταγωνιστή τον Alberto Sordi.

Η ταινία, μια κριτική ματιά και ταυτόχρονα μια καυστική καταγγελία στο διεφθαρμένο σύστημα υγείας της δεκαετίας του '60, ικανοποίησε απόλυτα όλους όσοι την παρακολούθησαν.

Από πολύ νωρίς ο χώρος της αίθουσας "Ανδρόγεω", στο κέντρο του Ηρακλείου, γέμισε από τους φίλους του ιταλικού κινηματογράφου που δημιούργησαν μια εξαιρετικά ευχάριστη ατμόσφαιρα με συζητήσεις, σχολιασμούς, φιλικά πειράγματα συνοδεύοντάς τα με γεύσεις ιταλικού καφέ Goia, κρητικό κρασί Δουλουφάκη, εδέσματα Σταματάκη και νερό "Κρυστάλ".

Το 2ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου πραγματοποιείται με τη φροντίδα του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Καζάλι και συνδιοργανωτές το Ιταλικό Προξενείο και τo Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης EUROPE DIRECT.

Οι βραδιές με καλό ιταλικό κινηματογράφο θα συνεχιστούν όλο τον μήνα Οκτώβριο, κάθε Πέμπτη στις 21:00, στην αίθουσα "Ανδρόγεω".

Η επόμενη προβολή θα είναι την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 με την ταινία "Fantozzzi" του 1975 σε σκηνοθεσία του Luciano Salce.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια