Πολιτισμός

Πύλη Βιτούρι: "Μ-πλεγμένες ιστορίες"

Ο Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατARTι διοργανώνει ομαδική έκθεση με τίτλο «Μ-πλεγμένες ιστορίες» και θέμα το μ-πλέξιμο, το δέσιμο και τους γερούς κόμπους που φτιάχνουμε γύρω μας και μέσα μας, από τις 9 έως τις 17 Οκτωβρίου 2015 και ώρες 18:00 έως 21:30 στην Πύλη Βιτούρι στο Ηράκλειο με είσοδο ελεύθερη.

Μια ομαδική έκθεση μέσω της οποίας οι καλλιτέχνες συνομιλούν και μ-πλέκουν τις ιστορίες τους για τη σχέση των ανθρώπων με τα όνειρα, τις προσδοκίες τους και τις πράξεις τους. Με αφορμή την κλωστή, τον κόμπο, το δέσιμο και το μ-πλέξιμο, εξερευνούν τις άπειρες δυνατότητες που έχει η διαδικασία της ύφανσης των λέξεων, των εικόνων, των ονείρων και των επιθυμιών, καλώντας ταυτόχρονα τον θεατή να στοχαστεί και να δράσει λύνοντας και δένοντας ο ίδιος τις δικές του ιστορίες.

Συμμετέχουν οι : Άρτεμις Αλκαλάη, Μαρία Γουβέλη, Γεωργία Γρηγοριάδου, Λίλια Διαμαντοπούλου, Βούλη Δριτσάκου, Στέλιος Καλογεράκης, Πένυ Κορρέ, Μάρω Κορνιλάκη, Καλλιόπη Κουκλινού, Κοσμάς Λιλικάκης, Στέλιος Ρουκουνάκης, Δήμητρα Τζώτζιου, Μαρία Τσουκνάκη, LUIS LE MOUTON-Ελευθερία Τσουκνάκη, Φωτεινή Χαμιδιελή, Βασιλική Χαρατσή και Κυριακή Χριστακοπούλου.

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 6.30 μ.μ. θα παρουσιαστούν στον χώρο της έκθεσης τα Μουσικά  Παραμύθια με θέμα «Ο κύκλος της κλωστής» με την Μαρία Τσουκνάκη στην αφήγηση και τον Άλκη Πασχαλίδη στην μουσική και τα τραγούδια. Θα ακολουθήσει παιχνίδι με σκοινιά που μ-πλεκονται και ξεμ-πλέκονται.

Για όλες τις ηλικίες. Η συμμετοχή θα είναι 3 ευρώ.

Επισκέψεις σχολείων τις πρωινές ώρες με εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνονται κατόπιν συνεννόησης. Τηλ επικοινωνίας: 694626934.

Σχόλια