default-image

Μύρτος: Γιορτή Τουρισμού και τιμές στον αείμνηστο κοινοτάρχη

Κρήτη
Μύρτος: Γιορτή Τουρισμού και τιμές στον αείμνηστο κοινοτάρχη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών από όλο τον κόσμο καθώς και κατοίκων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, στην κεντρική πλατεία του παραδοσιακού Μύρτου, η τελευταία εκδήλωση της Ιεράπετρας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Τη Γιορτή Τουρισμού στο Μύρτο σφράγισε η αποκάλυψη της πλάκας που δίνει το όνομα στην κεντρική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, "Αίθουσα Εμμανουήλ Νικολάου Δασκαλάκη", ως αναγνώριση της προσφοράς του αείμνηστου κοινοτάρχη στην τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή.

Χαιρετισμούς και ομιλίες στην εκδήλωση απεύθυναν οι Μαρία  Ρουμελιωτάκη-Σκυβάλου, πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας, Αλέξανδρος Παντελάκης, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Μύρτου και Μιχάλης Παπαγεωργίου, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Μύρτου.

Το "παρών" έδωσαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μανόλης Φραγκούλης και Αργύρης Πανταζής, αρκετοί πρόεδροι γειτονικών τοπικών κοινοτήτων και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ιεράπετρας Γιώργος Προϊστάκης.

Κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων που πραγματοποιήθηκε από τον αντιδήμαρχο, αναπληρωτή του δημάρχου, Μανόλη Φραγκούλη, και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου Αλέξανδρο Παντελάκη, από μέρους της οικογένειας του εκλιπόντος ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Δασκαλάκης, αναφερόμενος στην προσωπικότητα του αείμνηστου πατέρα του Μανόλη Δασκαλάκη, ο οποίος με πολύχρονους αγώνες κατάφερε να οδηγήσει το χωριό του στην ανάπτυξη, είπε: «Έφτασε ως το τέλος, ικανοποιημένος και σε ειρήνη με τη συνείδησή του και τους αγαπημένους του. Γιατί ο σκοπός του ήταν να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός, γιατί αγαπούσε την πραγματική ζωή, τον τόπο και τους ανθρώπους του. Μέτρησε τα χρόνια του, συνειδητοποίησε το χρόνο, και εκτίμησε ότι είναι πολύ λίγος για να μπορέσει κάποιος να φανεί χρήσιμος.

Γι' αυτό αποφάσισε να τον καταβροχθίσει όχι λαίμαργα, αλλά με βαθιά απόλαυση και ταυτόχρονα αποτελεσματικά με προοπτική και όραμα. Δεν είχε χρόνο για ατέρμονες συζητήσεις και συγκεντρώσεις, δεν έμενε στην τυπολατρία. Δεν ανέχτηκε παράλογους ανθρώπους που παρά την ηλικία τους παρέμειναν μικροί. Δεν παρέλασε ποτέ από μπροστά του ο παραφουσκωμένος εγωισμός. Δεν ανέχτηκε ποτέ εκείνους που χειραγωγούν τους άλλους, καθώς και τους καιροσκόπους. Τον ενοχλούσε η ζήλια και όσοι προσπαθούσαν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να μεγαλώνουν το μη πραγματικό μπόι τους και να οικειοποιηθούν τη θέση, το ταλέντο και τα επιτεύγματα των ικανών. Μισούσε να είναι μάρτυρας των ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα αξίωμα. Δεν εκτιμούσε τους ανθρώπους που δε συζητούσαν για περιεχόμενο και αξίες παρά μόνο για την επικεφαλίδα. Ήθελε την ουσία, η ψυχή του βιαζόταν για δημιουργία. Μπορούσε να γελά με τα λάθη του. Δεν επαιρόταν για το έργο του. Δε θεωρούσε τον εαυτό του εκλεκτό. Σεβόταν τη διαφορετικότητα. Δεν απέφευγε ποτέ τις ευθύνες του.

Υπερασπιζόταν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και επιθυμούσε να βαδίζει με αληθινούς και ειλικρινείς ανθρώπους, και να ζει σε ένα τόπο δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση. Ήθελε να περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που αγαπούσαν τη ζωή. Ζούσε με την ένταση της δημιουργίας.

Δεν επιθυμούσε την καθολική αναγνώριση αλλά η κοινωνία και ο τόπος να δει την προσφορά και να αισθανθεί το έργο και τη δημιουργία. Σας ευχαριστούμε όλους. Τόσο για την εκτίμησή σας στο πρόσωπό του εν ζωή, όσο και για την αναγνώριση του έργου του και την αποψινή τιμή».

Ευχαριστίες από την Τοπική Κοινότητα Μύρτου

Η Τοπική Κοινότητα Μύρτου «ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού για τη βοήθεια που προσέφερε στην οργάνωση της εκδήλωσης.

Ευχαριστεί τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Δασκαλάκη Νίκο, που παραβρέθηκε  και τίμησε την εκδήλωση, αλλά προπάντων για τη βοήθεια που προσέφερε στην εκδήλωση.

Ευχαριστεί την υπεύθυνη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου κ. Μαρία  Ρουμελιωτάκη-Σκυβάλου για τη συνεργασία, τους αντιδημάρχους κ. Μανώλη Φραγκούλη και Πανταζή Αργύρη, την πρόεδρο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α κ. Χατζημαρκάκη Χρύσα, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Προϊστάκη Γιώργο που παραβρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωση.

Ευχαριστεί τον κ. Βαρδάκη Γιώργο, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και νοτιοανατολικής Κρήτης, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μουρνιών κ. Μανόλη Δαμασκηνάκη, καθώς και όλους τους μουσικούς, τους επιχειρηματίες, τους κατοίκους και τους φίλους του Μύρτου για τις προσφορές τους σε φαγητά, ποτά και πολλά άλλα στην εκδήλωση.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News