Πολιτισμός

Εκδηλώσεις για τις "Ημέρες Τουρισμού" στη Χερσόνησο

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 ολοκληρώνονται οι «Ημέρες Τουρισμού» στον Δήμο Χερσονήσου με δύο εκδηλώσεις στο Κουτουλουφάρι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Όπως ανακοινώθηκε, «στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου, στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της Ολλανδής, Karin Martens με τίτλο "Never too late". Πρόκειται ουσιαστικά για την αυτοβιογραφία της που εξηγεί τη σχέση της με την Ελλάδα, την Κρήτη, τη Χερσόνησο και τους ανθρώπους. Μια ταξιδιωτική εμπειρία και μια εκ βαθέων εξομολόγηση για τον έρωτα της ζωής της.

Νωρίτερα σήμερα, η κ. Martens συνάντησε το δήμαρχο, κ. Γιάννη Μαστοράκη στο δημαρχείο στις Γούρνες. Με θέρμη υπογράμμισε τον «καρμικό» δεσμό της με τον τόπο και τους ανθρώπους του, αλλά και την πρόθεσή της να συμβάλλει στην προώθηση της εικόνας του Δήμου στη χώρα της.

Αμέσως μετά, στις 19:30 στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί μια εξαιρετική συναυλία από τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου με τίτλο: "Μουσική Συν-Έκφραση - Χοροί από την Αναγέννηση ως τον 20ο αιώνα.»

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι με χορούς από όλο τον κόσμο, από το μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας και αποτελεί την τελευταία εκδήλωση στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου είναι ένα πρωτοπόρο δημόσιο Γυμνάσιο και Λύκειο. Εκτός από τα μαθήματα γενικής παιδείας, το Σχολείο παρέχει επίσης υψηλής ποιότητας μουσική εκπαίδευση σε πολλά μουσικά όργανα, μουσική θεωρία, ευρωπαϊκή και παραδοσιακή μουσική, χορωδία, μουσικά σύνολα και ορχήστρα».

Σχόλια