default-image

Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Κρήτη
Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σύλλογος γυναικών Μαλίων «Εστία» τίμησε τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στο παρθεναγωγείο Μαλίων και ώρα 5:00, σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα με μελωδίες, δείχνοντας έτσι το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη τους σε αυτούς τους ανθρώπους.       

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

«Σε μια ωραία, ζεστή και γλυκιά από Κρητική διάθεση και συναίσθημα βραδιά τίμησαν ο Σύλλογος Γυναικών «Εστία» τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας στο Παρθεναγωγείο Μαλίων, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015 στις 5.00μμ.

Σε μια ιδιαίτερη γιορτή καλωσόρισαν τους παππούδες και τις γιαγιάδες, δείχνοντας αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη, στους ανθρώπους εκείνους που είναι οι ρίζες του δέντρου κάθε οικογένειας, που είναι ο δεσμός με τους προγόνους και την ιστορία μας, που είναι ο κρίκος που ενώνει το παλιό με το καινούριο, που είναι η αγκαλιά, το χάδι, το άγγιγμα που ανοίγει την πόρτα σ' ένα κόσμο αγάπης, φροντίδας, όπου τα παραμύθια, οι μυρωδιές από τα φαγητά και τα γλυκά του κυριακάτικου τραπεζιού, τα παιχνίδια, οι βόλτες, τα λουλούδια, οι καλοκαιρινές διακοπές, δεν λείπουν αλλά βρίσκονται πάντα εκεί και μας περιμένουν.

Τους φίλεψαν λαχταριστούς και μυρωδάτους λουκουμάδες, συνοδεύοντάς τους με έξυπνες, τρυφερές, ερωτικές, αλλά και καυστικές μαντινάδες τις οποίες έλεγαν οι ίδιοι και απαντούσαν ο ένας στον άλλο με ύφος ανάλογο του νοήματος της καθεμιάς.

Συμμετείχε δε στη βραδιά και η Χορωδία του Συλλόγου η οποία με τις μελωδίες της τους ταξίδεψε στο χρόνο και με "εφηβική" διάθεση και αστείρευτο κέφι τους συνεπήρε ευχάριστα και τους παρέσυρε σιγοτραγουδώντας όλοι μαζί το σκοπό, έτσι που όλοι έγιναν μια παρέα.

Και η γιορτή έκλεισε με πολλά  χαμόγελα στα χείλη τους, ικανοποίηση, χαρά, αλλά κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ότι όταν σταματά η δουλειά δεν σταματά η ζωή. Ίσα ίσα, ανοίγεται μια νέα περίοδος μπροστά μας, στην οποία, όπως αποδεικνύεται με το παράδειγμά τους μπορούμε να είμαστε εξίσου παραγωγικοί και δημιουργικοί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News