default-image

Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου: 95.000 θεατές στις εκδηλώσεις

Κρήτη
Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου: 95.000 θεατές στις εκδηλώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 οι εκδηλώσεις του Δήμου "Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2015". Στη φετινή διοργάνωση, όπως επισήμανε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, αναπτύχθηκε για πρώτη φορά και το Φεστιβάλ "Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί" (το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου), καθώς και το πρόγραμμα προβολών κινηματογραφικών ταινιών στις συνοικίες και στα δημοτικά διαμερίσματα της πόλης.

Οι παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στη μαραθώνια αυτή διοργάνωση και οι θεατές που τις παρακολούθησαν ήταν:

"ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015"

Προβολές ταινιών στο δημοτικό θερινό Σινεμά "Βηθλεέμ"

Προβολές ταινιών στις συνοικίες και στα διαμερίσματα (ελεύθερη είσοδος)

Παραστάσεις στα Κηποθέατρα (Ιούλιος)

Παραστάσεις στα Κηποθέατρα (Αύγουστος)

Παραστάσεις στα Κηποθέατρα (Σεπτέμβριος)

Παραστάσεις του Φεστιβάλ "Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί (ελεύθερη είσοδος)

Εκτός από τις προβολές ταινιών στις συνοικίες και το Φεστιβάλ "Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί" όπου όλες οι εκδηλώσεις ήταν με είσοδο ελεύθερη, άλλες 60 παραστάσεις στα Κηποθέατρα δόθηκαν χωρίς εισιτήριο για τους θεατές.

Το φετινό πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε από τις πολύ καλές θεατρικές παραστάσεις, τις εξαίρετες μουσικές βραδιές των ντόπιων καλλιτεχνών, τις παραδοσιακές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις των συλλόγων και σχημάτων του Ηρακλείου, καθώς επίσης και τις πολύ καλές ταινίες που προβλήθηκαν στο θερινό σινεμά "Βηθλεέμ" και στα δημοτικά διαμερίσματα της πόλης.

Θετικές εντυπώσεις άφησε και η πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ "Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί", ιδιαίτερα οι μουσικές και θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στη συνοικία του Λάκκου, σε ένα πανέμορφο σκηνικό χώρο που έχει διαμορφωθεί από εθελοντές Ηρακλειώτες με τη στήριξη του Δήμου.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στις 60 εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο γινόταν συλλογή τροφίμων για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία του Δήμου και του Δικτύου κατά τις φτώχειας καθώς και φάρμακα για το Κοινωνικό Ιατρείο "Αλληλεγγύη" με εντυπωσιακά αποτελέσματα, πράγμα που αποδεικνύει το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης των πολιτών του Ηρακλείου.

Μεγάλη επίσης ήταν η συνεισφορά των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που ήταν παρόντες σε όλες τις εκδηλώσεις και σε μερικές περιπτώσεις η βοήθεια προς τους θεατές ήταν άμεση και αποτελεσματική.

Αρνητικό της φετινής διοργάνωσης ήταν οι ακυρώσεις (40 περίπου) παραστάσεων λόγω των capital control και των εκλογών, που εμπόδισαν πολλά σχήματα να κατέβουν στο Ηράκλειο.

Με ανακοίνωσή της η Αντιδημαρχία Πολιτισμού ευχαριστεί «θερμά όλα τα καλλιτεχνικά σχήματα που συμμετείχαν στα προγράμματα, όλους τους φορείς και τους εθελοντές που βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία τους, τους χορηγούς και τους Ηρακλειώτες που με την παρουσία τους κατέστησαν για άλλη μια χρονιά το θεσμό αυτό αναγκαίο και χρήσιμο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News