default-image

Με επιτυχία η θεατρική παράσταση "Πόλις Εάλω"

Πολιτισμός
Με επιτυχία η θεατρική παράσταση "Πόλις Εάλω"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015, στό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασταμπά Ηρακλείου, η παρουσίαση της θεατρικής παράστασης με τίτλο "ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ" από τη Θεατρική Ομάδα της Σύναξης Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Η Θεατρική Παράσταση, ποιητικό έργο του εμπνευσμένου δασκάλου Γεωργίου Καλογεράκη, σε στίχο ζευγαρωτό δεκαπεντασύλλαβο, με  έντονη την παρουσία της Κρητικής διαλέκτου, παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο το ιστορικό γεγονός της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης καθώς και τούς σχετικούς θρύλους και τις παραδόσεις, δίνοντας με ωραίο τρόπο το μήνυμα της διδαχής από την ιστορία και της ανάγκης ενότητας και ομοψυχίας.

Στη Θεατρική Παράσταση παρέστησαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης καί Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, κληρικοί, εκπρόσωποι του Στρατού, φορέων και πλήθος ανθρώπων.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στον κ. Γιώργο Καλογεράκη και τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας, ετόνισε ότι η Πόλις είναι για όλους εμάς ιδέα αθάνατη και αιώνια και σημείωσε ότι η παράσταση αυτή προσφέρεται ως «δώρο» στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο κ. Ειρηναίο, για τη συμπλήρωση πρίν από λίγες ημέρες (24 Σεπτεμβρίου) εννέα ετών από την ενθρονίσεώς Του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

Την εκδήλωση έκλεισε με την καταληκτήρια προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο οποίος εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες Του πρός τόν Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης καί Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, τον κ. Γιώργο Καλογεράκη, καί όλα τα εκλεκτά μέλη της θεατρικής ομάδας της Ι. Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για την έλευσή τους, για μια ακόμη φορά, στο Ηράκλειο καθώς και για το υπέροχο αποτέλεσμα της θεατρικής τους προσφοράς και τόνισε την ανάγκη να πορευόμαστε όλοι μαζί με ενότητα και θάρρος, ενάντια σε κάθε δυσκολία και δυσχέρεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News