Πολιτισμός

Θεατρική παράσταση στα Χανιά για τον Ξενώνα Γυναίκας-Παιδιού

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της θεατρικής παράστασης "Ο τόπος μέσα μου", την οποία αγκάλιασε με θέρμη το κοινό του Ηρακλείου, η θεατρική ομάδα του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων-Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ), θα δώσει άλλη μια παράσταση στα Χανιά το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, στις 9 μ.μ. στο Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης".

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στον Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού και στη στήριξη της Γραμμής S.O.S. 801 11 16000.

Λίγα λόγια για το έργο

«…Οι γυναίκες, πάλι, έχουν τα μεγάλα πάθη. Αυτές είναι που γράφουν την ιστορία. Που σηκώνουν στους ώμους τους τις σημαδιακές στιγμές…».

…Σεπτέμβρης του 1922, η προετοιμασία ενός γάμου διακόπτεται από… τύμπανα πολέμου. Μια ολόκληρη πολιτεία γίνεται στάχτη.

Επτά γυναίκες αφήνουν τον τόπο τους… ξεριζώνονται. Τα βήματά τους τις οδηγούν στο Δέντρο. Εκείνο το Δέντρο που άκουγαν τις ιστορίες από τις γιαγιάδες τους. Το Δέντρο Άνδρας… το Δέντρο Ελπίδα… το Δέντρο της Δύναμης. Εκεί χτίζουν τη νέα τους ζωή, εκεί φτιάχνουν γόνιμο το χώμα, με ό,τι βρουν μπροστά τους… και με τις αναμνήσεις του τόπου τους… κλαίνε, θυμούνται, γελάνε, απογοητεύονται, ελπίζουν…

Οι γυναίκες αυτές δεν είναι μόνο οι γυναίκες της Μικρασίας. Είναι κάθε γυναίκα κι όλες οι γυναίκες μαζί… Πότε σαν ένα σώμα, πότε κάθε μία μόνη της… Λικνίζονται στη μουσική… προσπαθούν να συνεχίσουν τη ζωή τους… με πείσμα… να συνεχίσουν τη ζωή…

Κείμενα-σκηνοθεσία: Σοφία Δερμιτζάκη

Β. σκηνοθέτης: Στέλλα Κουφάκη

Σκηνικά: Αγγελική Πανουτσοπούλου, Δώρα Κονιωτάκη

Κοστούμια: Σ. Δερμιτζάκη, Σ. Κουφάκη

Επιμέλεια μουσικής: Σ. Δερμιτζάκη, Γιώργος Παλλίκαρης

Φώτα: Κώστας Μεταξάκης

Φωτογραφία αφίσας: Σ. Δερμιτζάκη, Σ. Κουφάκη

Επιμέλεια αφίσας: Κατερίνα Μεταξαράκη

Ηχογραφημένη φωνή: Νικόλας Σπετσίδης

Το δέντρο που βρίσκεται στο σκηνικό της παράστασης είναι έργο του ζωγράφου-γλύπτη Κώστα Παγωμένου, το οποίο δωρίζει στο Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, με την επιθυμία να τοποθετηθεί στο υπό ανέγερση "Σπίτι των Αγγέλων".

Παίζουν οι:

Βίλμα Αντωνακάκη, Μαίρη Ζηνόζη, Μαρία-Ρας Καψαλάκη, Εμμανουέλα Μπαλτζάκη, Αγγελική Πανουτσοπούλου, Μαίρη Παχιαδάκη και Ρούλα Πετούση.

Η είσοδος στην παράσταση είναι 10 ευρώ.

Σχόλια