Πολιτισμός

Crete Art Fair: Tο 2ο Διεθνές Συμπόσιο Ζωγραφικής στο Πισκοπιανό

Μια μεγάλη καλλιτεχνική υπέρβαση πραγματοποιείται στο Πισκοπιανό από το Δήμο Χερσονήσου που επιμένει να παράγει παγκόσμιο πολιτισμό προσκαλώντας σε συμμετοχή περισσότερες από 10 χώρες, οι οποίες συμμετέχουν και υποστηρίζουν επίσημα την καλλιτεχνική διοργάνωση 2nd CRETE ART FAIR τιμώντας τη χώρα μας και τους φορείς που τολμούν μια μοναδική καλλιτεχνική παραγωγή αυτή την ταραγμένη περίοδο.

Ο Δήμος Χερσονήσου, η Παγκόσμια Ομοσπονδία για την UNESCO και η Zervas Art προσκαλούν το κοινό στις εργασίες του 2nd CRETE ART FΑIR, International Painting Symposium / Master Classes, μια πραγματικότητα που ξεκινά την Τρίτη 29 Σεπτέμβρη στους χώρους της "Παιδικής Χαράς" στο Πισκοπιανό για να ολοκληρωθεί το Σάββατο 3 Οκτώβρη, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες.

Οι καλλιτέχνες θα δημιουργούν ζωντανά καθημερινά από τις 11:00 έως τις 17:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σπουδαίοι καλλιτέχνες θα κάνουν εξειδικευμένες διαλέξεις Master Classes που μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν οι φιλότεχνοι.  

Η ανατροπή της κατεστημένης πληροφόρησης, η δημιουργία χωρίς σύνορα, η γοητεία του διαφορετικού και η επικοινωνία ανθρώπων και λαών με άξονα τη γλώσσα της τέχνης είναι το «SOS» μήνυμα που εκπέμπει το 2nd CRETE ART FΑΙR.

Η συμμετοχή των διακεκριμένων καλλιτεχνών-καθηγητών από Πανεπιστήμια Καλών Τεχνών αρκετών χωρών αφορά μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς καλλιτεχνικές παραγωγές και μια σύγχρονη πολιτική του πολιτισμού για τη χώρα μας που υλοποιείται πλέον κάθε χρόνο σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Κρήτη, αλλά και Μόσχα, Κωνσταντινούπολη και Ρώμη, και στοχεύει στην τέχνη, στον εφαρμοσμένο πολιτισμό και στις εφαρμοσμένες επιστήμες της τέχνης με αποδέκτη τον άνθρωπο, σε μια διεθνή κοινωνία των κρατών, στους συγκάτοικους ενός πλανήτη… με σοβαρές ομοιότητες, με σοβαρές διαφορές, που ζουν όμως τις ίδιες αγωνίες.

Περισσότερες πληροφορίες στο site: http://icaab.com/creteartfair/

Σχόλια