default-image

"Ζωντάνεψαν" τα ενετικά τείχη του Ηρακλείου

Κρήτη
"Ζωντάνεψαν" τα ενετικά τείχη του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου, το ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λακκιωτών στα ενετικά τείχη, που "ζωντάνεψαν" από τις παιδικές φωνές και τις δραστηριότητες που έλαβαν χώρα και προσέλκυσαν τους Ηρακλειώτες.

Στο αλσύλλιο πάνω από την Καινούργια Πόρτα βρέθηκε και ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, που συνομίλησε με μικρούς και μεγάλους οι οποίοι συμμετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες και τα άλλα δρώμενα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Πασπάτης και αντιδήμαρχοι.

Στόχος της δημοτικής Αρχής, όπως είπε ο δήμαρχος Ηρακλείου, είναι το ιστορικό μνημείο της πόλης «να γίνει ξανά ευπρόσιτο για τους Ηρακλειώτες και με τη φροντίδα του Δήμου και των πολιτών να πάρει ξανά ζωή και να εμπνεύσει ακόμα περισσότερο για την ανάδειξη και προστασία του».

Οι αθλητικές δραστηριότητες ξεκίνησαν στις 10:00 στο αλσύλλιο πάνω από την Καινούργια Πόρτα, ενώ πολλοί επέλεξαν να κάνουν το περίπατό τους και το καθιερωμένο πικ-νικ.

Τα αγωνίσματα που διεξήχθησαν ήταν τοξοβολία, ξιφασκία και σκάκι με την υποστήριξη των Α.Ο. "Θησέας" (ξιφασκία), Σκακιστικού Τμήματος ΟΦΗ και Γ.Σ. "Αθλοκίνηση" (τοξοβολία).

Ακόμη διεξήχθησαν στο χώρο τα αγωνίσματα μπότσια, κρητικό βόλι, μήκος χωρίς φορά, ρίψεις στεφανιών σε κώνους και διελκυστίνδα.

Στις 12:00 στο γήπεδο του Εργοτέλη έγινε φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ ομάδας του Δήμου Ηρακλείου (αιρετοί-υπάλληλοι) και του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη".

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Ηρακλείου με το ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" με τίτλο "Στα βήματα του μεγάλου στοχαστή Ν. Καζαντζάκη" αλλά και ευρύτερων συνεργασιών με τοπικούς φορείς για παρεμβάσεις προστασίας και ανάδειξης γειτονιών και μνημείων του Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News