default-image

Τον Οκτώβρη ξεκινά το 2ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου

Κρήτη
Τον Οκτώβρη ξεκινά το 2ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Οκτώβριο ξεκινά το δεύτερο Φεστιβάλ Ιταλικού κινηματογράφου στο Ηράκλειο. Οι ταινίες θα προβληθούν στην αίθουσα "Ανδρόγεω" του Δήμου Ηρακλείου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πιο αναλυτικά όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «η μεγάλη επιτυχία της περασμένης χρονιάς μάς ενθάρρυνε να συνεχίσουμε με το δεύτερο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου.

Φέτος πρόθεσή μας είναι να συναντήσουμε τους μεγάλους κωμικούς του ιταλικού κινηματογράφου, από το παρελθόν μέχρι σήμερα, αυτούς τους υπέροχους χαρακτήρες που σημάδεψαν την ιστορία της ιταλικής κωμωδίας και είναι σίγουρο ότι με το μοναδικό τους ταλέντο και πάλι θα μας κάνουν να γελάσουμε... ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς!

Αυτή η δεύτερη συνάντησή μας είναι αποτέλεσμα της αποδοχής και της αγάπης με την οποία αγκαλιάσατε την προσπάθειά μας και το ιταλικό σινεμά».

Οι ταινίες είναι με ελληνικούς υπότιτλους και προβάλλονται στην αίθουσα "Ανδρόγεω" του Δήμου Ηρακλείου με ελεύθερη είσοδο, με ώρα έναρξη στις 21:00.

Το πρόγραμμα των προβολών

* Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015: "Guardie E Lardi" του 1951, σε σκηνοθεσία του Mario Monicelli, με τους ηθοποιούς: Toto, Aldo Fabrizi, Carlo Delle Piane, Rossana Podesta, Ave Ninchi.

Υπόθεση: Ένας έμπειρος απατεώνας μετά τη σύλληψή του καταφέρνει να διαφύγει και να κρυφτεί. Ο αστυνομικός που τον κυνηγούσε κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, αν δεν μπορέσει να τον συλλάβει ξανά. Η έρευνα παίρνει χρόνο μα τελικά εντοπίζει το σπίτι του. Όμως ο αστυνομικός δένεται συναισθηματικά με την οικογένεια του κλέφτη ώστε να φτάσει στο σημείο να αποφύγει τη σύλληψή του βρίσκοντας μια αφελή δικαιολογία προς τις Αρχές.

* Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015: "Il Medico della Mutua" του 1968 σε σκηνοθεσία του Luigi Zampa, με τους ηθοποιούς: Alberto Sordi, Ida Galli, Bice Valori, Sara Franchetti, Nanda Primavera, Pupella Maggio.

Υπόθεση: Ένας νεαρός γιατρός αποφασίζει να κάνει καριέρα οικογενειακού γιατρού με τη βοήθεια της μητέρας του και της αρραβωνιαστικιάς του. Για να γίνει αυτό, θα προσπαθήσει να αποκτήσει τους πάνω από δύο χιλιάδες ασφαλισμένους ενός ηλικιωμένου γιατρού που είναι στα πρόθυρα του θανάτου. Ο νεαρός γιατρός είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα, για να πετύχει το στόχο του.

* Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015: "Fantozzi" του 1975 σε σκηνοθεσία του Luciano Salce, με τους ηθοποιούς: Paolo Villaggio, Anna Mazzamauro, Gigi Reder, Giuseppe Anatrelli.

Υπόθεση: Ένα ασήμαντο δοντάκι στα γρανάζια μιας τεράστιας εταιρείας, ο Φαντότσι, ένας άτυχος υπαλληλάκος, αρχίζει την ημέρα του με πείσμα σε έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο και την συνεχίζει κρυμμένος πίσω από στοίβες εγγράφων και φακέλων που οι τεμπέληδες συνάδελφοί του σπεύδουν να του πασάρουν εκμεταλλευόμενοι την υποχωρητικότητά του. Και σαν γυρίζει πίσω στο σπίτι, εκεί βρίσκει μια άσχημη σύζυγο και μια φρικτή κόρη.

* Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015: "Bianco rosso e verdone" του 1981 σε σκηνοθεσία του Carlo Verdone, με τους ηθοποιούς: Carlo Verdone, Angelo Infante, Lella Fabrizi, Milena Vukotic.

Υπόθεση: Τρεις άνθρωποι με πολύ ξεχωριστούς χαρακτήρες ταξιδεύουν για να ψηφίσουν. Πρόκειται για διαφορετικές προσωπικότητες που αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένους ανθρώπινους τύπους, συχνά παράλογους, περιέργους, αξιολύπητους αλλά πάντα με βαθιά ανθρωπιά και πηγαίο χιούμορ. Εδώ ξεχωρίζει το ακαταμάχητο, μιμητικό ταλέντο του Carlo Verdone που εγγυάται σίγουρο γέλιο!

* Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015: "Johnny Stecchino" του 1991 σε σκηνοθεσία του Roberto Benigni με τους ηθοποιούς: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Paolo Bonacelli, Ivano Marescotti, Franco Volpi, Ignazio Pappalardo.

Υπόθεση: Ο Δάντης, ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου, δεν ξέρει ότι είναι ο σωσίας του Τζόνι Οδοντογλυφίδα (Johnny Stecchino), ενός Σικελού μαφιόζου, που μετά την «ύποπτη συνεργασία» του με τις Αρχές, κρύβεται σπίτι του για να μην τον σκοτώσουν. Ο Δάντης γνωρίζει τη Μαρία, τη γυναίκα του Οδοντογλυφίδα, την ερωτεύεται και, πεπεισμένος ότι η αγάπη είναι αμοιβαία, την ακολουθεί μέχρι τη Σικελία, όπου κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του. Πρόκειται για μια «κωμωδία παρεξηγήσεων» και συνάμα μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης, που ούτε στιγμή δεν πέφτει σε φτηνούς συναισθηματισμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News