Πολιτισμός

Ο "Μαρξ στο Σόχο" στο "ΔιαRτηρητέο" της Χάνδακος

Το επίκαιρο θεατρικό του Zinn, ο "Μαρξ στο Σόχο", παρουσιάζεται την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 21:30 στο "ΔιαRτηρητέο" της οδού Χάνδακος, στο Ηράκλειο.

Ο "Μαρξ στο Σόχο", μολονότι δεν προέρχεται από την πένα ενός επαγγελματία δραματουργού, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της εποχής μας. Η φανταστική επιστροφή του Μαρξ στην πατρίδα του καπιταλισμού και η εξίσου φανταστική ανάκληση της συνάντησης του με τον Μπακούιν στο σπίτι του πρώτου αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Χ. Ζιν, προκειμένου να ανασυστήσει το ελευθεριακό αίτημα σήμερα. Στο έργο παρουσιάζονται στοιχεία από τη βιογραφία του Μαρξ καθώς και μια χαρτογράφηση των κινημάτων.

Στο θεατρικό του Zinn ο Μαρξ, απαυδισμένος από τις επιθέσεις που δέχεται μετά θάνατον, ζητάει από τις αρμόδιες Αρχές του άλλου κόσμου να επιστρέψει στη ζωή για να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Φτάνει στο Σόχο και, απευθυνόμενος σε ένα σύγχρονο ακροατήριο, μιλάει σε πρώτο πρόσωπο για τη ζωή του και υπερασπίζεται την επικαιρότητα των ιδεών του.

Μας προκαλεί, λέγοντας: «Δεν αναρωτιέστε γιατί νιώθουν την ανάγκη να με ανακηρύσσουν νεκρό, ξανά και ξανά;

Οι συντελεστές

Συγγραφέας: Χάουαρντ Ζιν

Μετάφραση: Άρης Λασκαράτος

Παίζει: Βασίλης Κυριάκου

Σκηνοθετεί: Nίκος Σέργης

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη με συνεισφορά.

Το ΔιαRτηρητέο βρίσκεται στη Χάνδακος 71, στο Ηράκλειο (τηλ. 2815 201555).

Σχόλια