default-image

Τη Δευτέρα η παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Γκίνου

Κρήτη
Τη Δευτέρα η παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Γκίνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της πανεπιστημιακού Ελένης Γκίνου με τίτλο "Αφρικής Μέθεξη" παρουσιάζουν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 στις 19:00, στο Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω), ο Σύλλογος Πτυχιούχων Γαλλικής Φιλολογίας Ν. Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα πλούσιο και συναρπαστικό οδοιπορικό στην Αφρική, διάσπαρτο με βιογραφικές, ιστορικές και πολιτιστικές αναφορές. Η Ελένη Γκίνου, καθηγήτρια διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και γαλλικής γλώσσας στο ΑΠΘ, καταφέρνει να μεταφέρει με λόγο γλαφυρό τις εμπειρίες, τα βιώματα και τα συναισθήματά της από τα πολυάριθμα ταξίδια της στη Μαύρη Ήπειρο ενώ ο φωτογραφικός της φακός αποτυπώνει τη μαγεία της αφρικανικού τοπίου και των ανθρώπων της.

Άγνωστα τελετουργικά, φυλές αφημένες στη λήθη, εικόνες από καραβάνια σε αλυκές εναλλάσσονται με τεχνουργήματα, καθημερινά αντικείμενα και πρόσωπα τόσο μακρινά στο δικό μας πολιτισμό.

Συνολικά 700 φωτογραφίες συνθέτουν αυτή τη μέθεξη της Αφρικής και συντροφεύουν τον αναγνώστη σ' ένα μαγευτικό ταξίδι.

Για τη συγγραφέα και το έργο της θα μιλήσουν οι:

-Εριέτα Βουράκη, πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Γαλλικής Φιλολογίας Ν. Ηρακλείου,

-Αναστασία Αναγνώστου, καθηγήτρια Γαλλικών

-ΜιχάληςΤζανάκης, φιλόλογος-συγγραφέας.

Μετά το τέλος της παρουσίασης θα προβληθούν εικόνες από το βιβλίο. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Ειρήνη Κουρλετάκη, ενώ στην κιθάρα θα συνοδεύσει ο Γιώργος Κριτσωτάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News