default-image

"Μερικοί το προτιμούν καυτό" στα... Χανιά

Πολιτισμός
"Μερικοί το προτιμούν καυτό" στα... Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αμερικανική κωμωδία του Μπίλι Γουάιλντερ "Μερικοί το προτιμούν καυτό", του 1959, με τους αξέχαστους Μέριλιν Μονρόε, Τζακ Λέμον και Τόνις Κέρτις, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι σινεφίλ στο Δημοτικό Κήπο Χανίων από την Παρασκευή 11 μέχρι και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου σε δύο προβολές ανά ημέρα (20:30 & 22:30) με είσοδο 5 €.

Η ταινία λειτουργεί ως ερέθισμα για ποικίλες ψυχαναλυτικές θεωρήσεις πάνω στα crossovers αρσενικού-θηλυκού, ενώ η Μέριλιν ως «Σούγκαρ» μετατρέπει τη «χαζή ξανθιά» σε απόλυτη αξία. Είναι σίγουρα υπερτιμημένη, αλλά - επίσης σίγουρα - υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί λόγοι για αυτό.

Η ταινία έχει τιμηθεί με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας, ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας.

Η υπόθεση

Στο Σικάγο της ποτο-απαγόρευσης δυο απένταροι μουσικοί γίνονται χωρίς να το θέλουν μάρτυρες μιας γκαγκστερικής σφαγής κι αναγκάζονται να μεταμφιεστούν σε γυναίκες, για να φύγουν για το Μαϊάμι μαζί με ένα συγκρότημα γυναικών μουσικών για να γλιτώσουν τη ζωή τους. Η κάλυψή τους είναι τέλεια… μέχρι τη στιγμή που μια απογοητευμένη από την αγάπη τραγουδίστρια πέφτει πάνω στη «Ζοζεφίν», ένας παλιός playboy ερωτεύεται τη «Δάφνη» και ένα αφεντικό του υποκόσμου αρνείται να πειστεί για την απάτη.

Σενάριο: Ρόμπερτ Τοέρεν, Μάικλ Λόγκαν

Πρωταγωνιστούν: Μέριλιν Μονρόε, Τζακ Λέμον, Τόνι Κέρτις, Τζορτζ Ραφτ, Νεχέμια Πέρσοφ, Πατ Ο' Μπράιαν, Τζο Ε. Μπράουν, Τζοάν Σόλι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News