default-image

"Soloup: Απ’ τα Χανιά στο Αϊβαλί-Ένα ταξίδι στο χρόνο" στο ΚΑΜ

Κρήτη
"Soloup: Απ’ τα Χανιά στο Αϊβαλί-Ένα ταξίδι στο χρόνο" στο ΚΑΜ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες στο γνωστό σκιτσογράφο Soloup πραγματοποιούνται από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά. Ο τίτλος των εκδηλώσεων είναι "Soloup: Απ' τα Χανιά στο Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο".

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί το graphic novel του Soloup.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

* Παρασκευή 11/09, στις 20:00 (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου): Εγκαίνια της έκθεσης.

Την έκθεση αλλά και το graphic novel "Αϊβαλί" του Soloup θα παρουσιάσουν οι Μαρίνα Αρετάκη, δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας και ο Θανάσης Μουτσόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης & Θεωρία του Πολιτισμού στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

* Σάββατο 12/09, στις 12:00: Ξενάγηση στην έκθεση για εκπαιδευτικούς και κοινό από τον Soloup.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

* Κυριακή 13/09, στις 11:00 (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου): Ανοιχτό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων από τον Soloup με θέμα "Εικονογράφηση, γελοιογραφία, κόμικς: από την ιδέα στο χαρτί".

* Παρασκευή 25/09, στις 19:00 (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου): Workshop comics για μαθητές από τον Soloup με αφορμή το "Αϊβαλί": Ο τρόπος αφήγησης των κόμικς και το χτίσιμο μιας ιστορίας: από το χαρτί μέχρι το τυπογραφείο.

* Σάββατο 26/09, από 17:00 έως 21:00 (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου): Επιστημονική ημερίδα με τίτλο "Χίλια μύρια νήματα: Ιστορία, Λογοτεχνία, Κόμικς, Ψυχολογία με αφορμή το Αϊβαλί".

Φιλόλογοι, ιστορικοί, ψυχολόγοι, ερευνητές εξετάζουν ζητήματα που ανακύπτουν με αφορμή το κόμικ.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Χανίων, Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων - Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων

Ώρες λειτουργίας ΚΑΜ:

10:00-13:00 καθημερινά εκτός Κυριακής

18:00-22:00 εκτός Δευτέρας και Τρίτης

Την έκθεση μπορούν να επισκέπτονται σχολεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News