default-image

Στις 4 Οκτώβρη ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης

Κρήτη
Στις 4 Οκτώβρη ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 4 Οκτωβρίου η καρδιά του αθλητισμού θα χτυπάει στο κέντρο της Κρήτης, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας "ΑΘΛΗ.Σ.Υ" έχει ήδη ξεκινήσει.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9:10 π.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου και αφού περάσει από τα χωριά Θραψανό-Βόνη-Γαλατά-Χουμέρι-Αρκαλοχώρι θα τερματίσει στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.

Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο (21 χλμ.) θα διεξαχθούν για δεύτερη χρονιά 3 ακόμα αγώνες, 5 χιλιομέτρων τρεξίματος και περπατήματος, 10 χιλιομέτρων και 1.000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού, με την ονομασία Arkalochori Street Run.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «η μεγάλη επιτυχία των αγώνων του 2014 αλλά και ο μεγάλος αριθμός εγγραφών στο φετινό αγώνα από την Ελλάδα και το εξωτερικό δείχνουν ότι ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης θα είναι μια μεγάλη γιορτή που απευθύνεται όχι μόνο σε έμπειρους αθλητές αλλά σε όλους τους πολίτες που θέλουν να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία, ακόμα και αν δεν έχουν τρέξει ποτέ.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δούμε ξανά χαμόγελα όπως αυτά των αθλητών που  συμμετείχαν στον αγώνα του 2014, καθώς ο αθλητισμός αποτελεί ιδανική διέξοδο από τα προβλήματα της εποχής».

Αρκετοί μουσικοί και θεατές στα 5 χωριά που θα διασχίσει ο αγώνας θα δίνουν παλμό στους αθλητές αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι το τρέξιμο είναι και διασκέδαση.  

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης θα είναι και αγώνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Με σύνθημα «Τρέχουμε για την υγεία μας» και σε συνεργασία με τους Συλλόγους "Στόχος-Πρόληψη" και "ΕΥ ΖΩ με τον καρκίνο" οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες θα δώσουν αγώνα ενημέρωσης για την πρόληψη από τον καρκίνο του μαστού.

Η ζήτηση είναι μεγάλη και οι θέσεις αναμένεται να εξαντληθούν σύντομα, έτσι λοιπόν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να το δηλώσουν σήμερα κιόλας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News