Πολιτισμός

Συνεχίζεται το "Κρήτη,Μία Ιστορία,Πέντε συν Ένας Πολιτισμοί"

Με ομιλία, συναυλίες, θεατρική παράσταση στην Πύλη της Βηθλεέμ, στο Λάκκο και στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, Πέντε συν Ένας Πολιτισμοί»  που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Έτσι, απόψε, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα διοργανώνει διάλεξη με ομιλητή τον ερευνητή κ. Νίκο Λυγερό  και θέμα «Πολιορκία του Χάνδακα και Χρονοστρατηγική». Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία με τους Ross Daly, Νίκο Αβραμάκη, Αλέξη Παπαδάκη, Γιώργο Βεργαδή και Ιδομενέα Καμηλάκη.

Στο μεταξύ αύριο, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στην περιοχή του Λάκκου στην πόλη του Ηρακλείου, το μουσικό συγκρότημα Εράν παρουσιάζει Σμυρνέικα και Κρητικά τραγούδια. Συμμετέχουν οι : Νεκτάριος Παχιαδάκης, Κυβέλη Σεργίου, Αντώνης Μανουσάκης, Μανώλης Σκουμπάκης (λαούτο- σαντούρι), Μηνάς Παιγνιωτάκης (κρουστά -τραγούδι).

Παράλληλα το βράδυ της Τρίτης στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ, στις 21:00  διοργανώνεται μία βραδιά jazz με τους jazoo. Στο πιάνο είαι η Έμιλυ Ρούμελη , στο κόντρα μπάσο ο Γιάννης Καπετανάκης, στο ντράμς Πολύδωρας Φραντζεσκάκης και στο σαξόφωνο ο Μιχάλης Λαμπράκης.

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Κρήτη, μία Ιστορία, Πέντε συν Ένας Πολιτισμοί» συνεχίζονται με μία ξεχωριστή συναυλία στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στις 21:00, από το φωνητικό σύνολο «Φραγκίσκος Λεονταρίτης».

«Εύθυμα πολυφωνικά τραγούδια και χοροί της Αναγέννησης»  θα ερμηνεύσει το 15μελές σύνολο με αναγεννησιακές στολές και την επιμέλεια- διεύθυνση του Γιώργου Ψαρουδάκη.

Τέλος, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 22:00 στην περιοχή του Λάκκου στην πόλη του Ηρακλείου, η θεατρική ομάδα «Ιυττός» θα παρουσιάσει το έργο «Κόκκινα Φανάρια» του Α. Γαλάνου σε σκηνοθεσία του Αντώνη Ντουράκη.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχόλια