Πολιτισμός

Λ.Μαχαιρίτσας και Γ.Κότσιρας στα Χανιά

Δύο ξεχωριστοί καλλιτέχνες, από τους σημαντικότερους της ελληνικής μουσικής σκηνής, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και έρχονται να συνεχίσουν από εκεί που είχαν μείνει πριν χρόνια, με ένα μοίρασμα που τους έλειψε επί σκηνής, όπως έχει λείψει και σ' εμάς ο μοναδικός τους τρόπος να μας ξεσηκώνουν με τα τραγούδια τους, χαρίζοντάς μας αξέχαστες στιγμές και απρόσμενες εκπλήξεις!

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Κότσιρας θα βρεθούν αύριο Τρίτη στις 9:30 το βράδυ στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, στα Χανιά. Τίτλος της συναυλίας "Έτσι κι αλλιώς...". Ξέρουμε καλά πως οι δυο τους δε θα μας αφήσουν λεπτό να βαρεθούμε! Ο μοναδικός τους τρόπος να "παντρεύουν" το ροκ με το λαϊκό, τον ηλεκτρικό ήχο με τη μελωδία και το λυρισμό, η ευκολία τους να φλερτάρουν με το διαφορετικό και να "αναγεννούν" αγαπημένα τραγούδια με δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος είναι τα συστατικά για την εκρηκτική τους συνεύρεση.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας-Γιάννης Κότσιρας: η μακρόχρονη πορεία τους τούς έχει εξοπλίσει με πολύτιμα και ανεξάντλητα εφόδια, για να μας χαρίσουν ένα μοναδικό πρόγραμμα. Σε αυτό το υλικό έχουν να προσθέσουν και κάτι νέο, αφού και οι δυο τους έχουν από έναν καινούργιο δίσκο, που κυκλοφόρησε στο τέλος της χρονιάς που μόλις έφυγε. Ο Λαυρέντης έχει μαζί του μια... "Τρύπα στον καιρό... κύριε Μάνο", με δεκατρία ολοκαίνουρια τραγούδια και πολύτιμες συνεργασίες, όπως εκείνη του Μάνου Ελευθερίου, και ο Γιάννης θα μας τραγουδήσει πως "ό,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει", μέσα από τη ματιά του Θάνου Μικρούτσικου και του Οδυσσέα Ιωάννου σε έντεκα καινούργια τραγούδια.

Η συνάντηση αυτή «έτσι κι αλλιώς" θα είναι το «εφάπαξ» μας για το φετινό καλοκαίρι 2015! Μαζί τους επί σκηνής οι μουσικοί: Άκης Κατσουπάκης (πιάνο), Άκης Αμπράζης (μπάσο), Κώστας Μιχαλός (κιθάρα), Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι), Φίλιππος Σπυρόπουλος (τύμπανα), Άκης Γαβαλάς (τύμπανα) και Steve Tesser (κιθάρα).

Τους φωτισμούς θα επιμεληθεί ο Ανδρέας Κούρτης και τον ήχο οι Γιώργος Καραγιαννίδης και Στρατής Καραδημητράκης. Είσοδος: 15 ευρώ. Προπώληση: 13 ευρώ.  

Σχόλια