default-image

Χανιά: Εικαστικές δημιουργίες στην πλατεία

Πολιτισμός
Χανιά: Εικαστικές δημιουργίες στην πλατεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη σειρά εικαστικών δράσεων "Σπλάντζια-Πεδίο Δράσεων Σύγχρονης Τέχνης" παρουσιάζει σήμερα στην πλατεία 1821 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων "Ελαιουργείον". Στόχος η ανάδειξη της πλατείας σε πεδίο σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας και η άμεση διαδραστική επαφή του κοινού με τη σύγχρονη τέχνη.

Ταυτόχρονα, στις 8:30 το βράδυ, θα εγκαινιαστούν τρεις αυτόνομες εικαστικές εκθέσεις σε ισάριθμους ξεχωριστούς και σημαντικούς για την ιστορία της πλατείας χώρους και συνάμα θα παρουσιαστούν ελεύθερες εικαστικές δράσεις στον κεντρικό χώρο της πλατείας.

Στο βενετσιάνικο ναό του Αγίου Ρόκκου θα εγκαινιαστεί η έκθεση σύγχρονης τέχνης "Θεωρίες C", σε επιμέλεια του ιστορικού της τέχνης Κώστα Λάβδα. Στην οθωμανική Υπόγεια Κρήνη της Σπλάντζιας θα εγκαινιαστεί η έκθεση σύγχρονης τέχνης "Λουτρικόν", σε επιμέλεια του ιστορικού της τέχνης δρ. Θανάση Μουτσόπουλου. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Λαμπρινή Μποβιάτσου και Άρις Στοΐδης.

Στην αίθουσα τέχνης ΣΤΟΑrt θα εγκαινιαστεί η εγκατάσταση φωτογραφίας της Αγγελικής Δουβέρη "Μονογραφίες IV", σε επιμέλεια του Ιωάννη Ν. Αρχοντάκη. Όλες οι δράσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News