Πολιτισμός

Ο Γιάννης Χαρούλης στο Ρέθυμνο

Ο Γιάννης Χαρούλης, μετά τις καλοκαιρινές του συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, επιστρέφει στο Ρέθυμνο για μία συναυλία στο Λόφο του φρουρίου Φορτέτζας την ημέρα έναρξης του 27ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνης την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου. Με το λαούτο του και όλα όσα προκαλεί η ιδιαίτερη φωνή και παρουσία πάνω στη σκηνή, σε ένα οδοιπορικό στο χθες, που ξυπνάει τις μουσικές μνήμες και στο σήμερα και χτίζει το μουσικό μας μέλλον.

Ανήσυχος και πρωτοπόρος από τη μία, παραδοσιακός από την άλλη, ροκάρει με το λαούτο του σε μουσικά μονοπάτια όπου ο ηλεκτρισμός συναντά αρχέγονους ήχους της Κρήτης. Η παράδοση, η λαϊκή ιστορία, η σύγχρονη δημιουργία, οι ποιητές μας, οι στιχουργοί μας, τραγούδια που αγαπήσαμε, στίχοι που τραγουδήσαμε, θα γίνουν ένα με τη φωνή του Γιάννη Χαρούλη, θα γίνουν ένα με τις φωνές των χιλιάδων που θα αγκαλιάσουν και πάλι αυτήν τη μουσική εμπειρία.

Στα πλαίσια του 27ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνης, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Νίκο Μαμαγκάκη, ο Γιάννης Χαρούλης τιμώντας με τη σειρά του το Ρεθυμνιώτη συνθέτη και αγαπημένο του δάσκαλο θα αφιερώσει ένα απόσπασμα από τη συναυλία ερμηνεύοντας δικά του τραγούδια.

Μαζί του οι μουσικοί: Λευτέρης Ανδριώτης (λύρα), Μιχάλης Καλκάνης (κοντραμπάσο), Κωνσταντής Πιστιόλης (Πνευστά), Θανάσης Τζίνγκοβιτς (κιθάρα) και Πάνος Τόλιος (τύμπανα).

Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ φοιτητικό και ανέργων και 12 ευρώ γενική είσοδος. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, ενώ οι πόρτες θα ανοίξουν στις 7:30 το απόγευμα.

Σημεία προπώλησης:

* Ρέθυμνο: Στο Κιόσκι του Δήμου Ρεθύμνης στην πλατεία 4 Μαρτύρων, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, και στα βιβλιοπωλεία "Κλαψινάκης". Τηλέφωνο επικοινωνίας: 28310/50.200

* Χανιά: Στο καφέ-μπαρ "Έλλη": Τηλέφωνο επικοινωνίας 28210/72.130.

s* Ηράκλειο: Στο βιβλιοπωλείο "Ελευθερουδάκης": Τηλέφωνο επικοινωνίας 2810/225.497.

Σχόλια