default-image

Ηράκλειο: Ο Ερωτόκριτος έγινε κουκλοθέατρο

Πολιτισμός
Ηράκλειο: Ο Ερωτόκριτος έγινε κουκλοθέατρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κουκλοπαράσταση για παιδιά και μεγάλους "Ποίημα Ερωτικόν ο Ερωτόκριτος" παρουσιάζει σήμερα Πέμπτη το κουκλοθέατρο του Κωστή Ζαϊμάκη "Άριμα", στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί". Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σύμφωνα με το κουκλοθέατρο "Άριμα", «το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου "Ερωτόκριτος" είναι αναμφισβήτητα ένα αριστούργημα της Μεσαιωνικής Λογοτεχνίας. Η πρόθεσή µας να το ζωντανέψουμε στη σκηνή στηρίχτηκε στην ανάγκη µας να αναδείξουμε την ομορφιά των πραγμάτων και των αισθημάτων. Στον Ερωτόκριτο συναντήσαμε έναν ασύγκριτο γλωσσικό πλούτο και µια μαγεία που µας ερέθισε.

Όπως γράφει και ο Στ. Αλεξίου στην έκδοση που μελετήσαμε, ο Ερωτόκριτος συνδυάζει τη μαγεία του παραμυθιού µε τη γνώση της ζωής. Με τις ποικίλες εμπειρίες που περιέχει, τη σωστή παρατήρηση και κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ξεπερνά τον απλοϊκό σκελετό της πλοκής και γίνεται κάτι πολύ πιο βαθύ. Σ' αυτήν την παράσταση µόνο όποιος ξέρει την ομορφιά της νιότης και του έρωτα, της θάλασσας και του αγώνα θα συναντηθεί μαζί µας. Με τα αρώματα μιας παλιάς εποχής, µε τα χρώματα, την ποίηση και µε τη φαντασία, θα ταξιδέψει πλάι µας στο μαγικό κόσμο του Ερωτόκριτου».

Η παράσταση τιμήθηκε με την πρώτη διάκριση στο 16ο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθέατρου Κιλκίς.

Συγγραφέας: Βιτσέντζος Κορνάρος. Σκηνοθεσία-Διασκευή: Κωστής Ζαϊμάκης. Σκηνικά-Κατασκευές: Κ. Ζαϊμάκης, Ν. Οικονομέας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News