Πολιτισμός

Μουσική από τη Μεσόγειο στα Χανιά

Μια μουσική περιήγηση στην ανατολική Μεσόγειο με το συγκρότημα Yar Aman θα απολαύσει το μουσικόφιλο κοινό των Χανίων σήμερα στις 9 το βράδυ, στον κινηματογράφο "Κήπος".

Γνωστές μελωδίες από το χώρο της Μεσογείου και της Βαλκανικής, σμυρναίικα τραγούδια αστικού ύφους, παλιές μικρασιάτικες μελωδίες πάνω στις οποίες έχουν γραφτεί τραγούδια με ελληνικούς και τούρκικους στίχους, τραγούδια στην ποντιακή διάλεκτο, συνήθως ερωτικού περιεχομένου, αλλά και στην τούρκικη σύγχρονη εκδοχή τους, χαλεπιανοί μανέδες, αραβικοί μελαγχολικοί σκοποί, αλλά και κρητική αστική μουσική συνθέτουν το ταξίδι των Yar Aman στη μαγική ανατολική Μεσόγειο.

Οι Yar Aman, εικοσαμελές μουσικό σχήμα με έδρα τα Χανιά και στενούς δεσμούς με την ανατολική Μεσόγειο, με ποικίλα όργανα - έγχορδα νυκτά και τοξωτά, κρουστά, και πνευστά - θα περιλάβουν ακόμη στο πρόγραμμά τους σκοπούς και μελωδίες από την κοινή παράδοση Ελλήνων και Τούρκων. Τραγούδια-φορείς ιστορίας, με πλήθος πολιτισμικών στοιχείων πλούσιων σε νοήματα, χαρές, διασκεδάσεις, λύπες, ανησυχίες. Με όλα αυτά τα κοινά που οι δυο λαοί φαίνεται πως είχαν και έχουν.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια