default-image

Γάζι: "Δέκα χρόνια Περιστέρηδες"

Πολιτισμός
Γάζι: "Δέκα χρόνια Περιστέρηδες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Μ. Κατσαμάνη, στο Γάζι, μπροστά από το Δημαρχείο Μαλεβιζίου, πραγματοποιήθηκε η έναρξη της "Εβδομάδας Πολιτισμού Μαλεβίζι 2015". Πλήθος κόσμου, φίλοι και καλλιτέχνες παρευρέθηκαν στη βραδιά μνήμης με τίτλο "10 χρόνια Περιστέρηδες" με σκοπό να τιμήσουν τη ζωή και το έργο των μεγάλων Κρητικών καλλιτεχνών Αντώνη και Μανώλη Περιστέρη, από τη Γέργερη Ηρακλείου.

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΜ Γιώργος Αεράκης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους καλλιτέχνες στην πρώτη μέρα της φετινής πολιτιστικής προσπάθειας που διοργάνωσε ο Δήμος Μαλεβιζίου, με συνδιοργανωτές το Σύλλογο Φίλων Περιστέρηδων "Το Κάστρο", το Σύλλογο Βαρελοφρόνων Γέργερης και το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Λάζαρου και Μανώλη Χνάρη, και ευχήθηκε σε όλους καλή διασκέδαση.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης καλωσόρισε ιδιαίτερα τη μητέρα και σύζυγο κ. Μαρία Περιστέρη, συνεχάρη τον πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΜ Γιώργο Αεράκη και όλο το Δ.Σ. του Οργανισμού για την οργάνωση και τόνισε την αναγκαιότητα να συνεχίσουν να διοργανώνονται ανάλογες πολιτιστικές προσπάθειες, για να μπορεί ο κόσμος να διασκεδάζει, να ψυχαγωγείται και να ξεφεύγει, έστω και για λίγο, από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την ανάγνωση από τη δημοσιογράφο Μάρα Μπέκα των βιογραφικών των αείμνηστων Αντώνη και Μανώλη Περιστέρη, των καλλιτεχνών που έκαναν χιλιάδες κόσμο από όλα τα μέρη της γης να διασκεδάζει για χρόνια στο κρητικό κέντρο "Κάστρο" στην Αθήνα. Ένα σημείο συνάντησης και για τους φίλους τους από την Κρήτη, που αποτελούσε παράλληλα σημείο αναφοράς της κρητικής φιλοξενίας και κουλτούρας. Ήταν άλλωστε γνωστό ότι, γνωρίζοντας από κοντά τους Περιστέρηδες, ένιωθες την αγάπη και τη ζεστασιά τους και δύσκολα ξέχναγες τα κρητικά μουσικά ταξίδια που σου προσέφεραν - συνήθως μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Για τους μεγάλους μουσικούς μίλησαν επίσης ο Βαγγέλης Δραμουντάνης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Περιστέρηδων "Το Κάστρο" και ο Μανώλης Χνάρης από το Λαογραφικό Όμιλο Λάζαρου και Μανώλη Χνάρη.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης έκανε την απονομή της τιμητικής πλακέτας για τη ζωή και το έργο των Περιστέρηδων, στη συνεργάτιδα και συνοδοιπόρο ζωής, μητέρα και σύζυγο κ. Μαρία Περιστέρη, από το Πίκρι Ρεθύμνης. Μαζί του και ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΜ Γ. Αεράκης, οι συνδιοργανωτές σύλλογοι και οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Ακολούθησε το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς, με τους Μιχάλη Αλεφαντινό, Νεκτάριο Σαμόλη, Δημήτρη και Μιχάλη Κουνάλη, καθώς και χοροί από το Χορευτικό και Λαογραφικό Όμιλο του Λάζαρου και Μανώλη Χνάρη. Η βραδιά έκλεισε με χορευτικό γλέντι από τον κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση.

Χθες το πρόγραμμα περιελάμβανε την εκδήλωση με θέμα "Το Μαλεβίζι τιμά παλιούς και νέους λυράρηδες του πρώην δήμου Κρουσώνα", σε συνδιοργάνωση με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κρουσώνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News