Πολιτισμός

Η "Δίνη" από τη "Δαγίπολη" στα Χανιά

Το χοροθέατρο "Δαγίπολη" παρουσιάζει αύριο στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά την παράσταση χορού "Vortex-Δίνη". Η παράσταση, που θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ, γίνεται στα πλαίσια του εορτασμού των 35 χρόνων λειτουργίας της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων και τα έσοδά της θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου.

Είσοδος: 10 ευρώ. Η παράσταση: Περιστροφική κίνηση του νερού ή του ανέμου, η οποία συμβαίνει συνήθως όταν συναντώνται αντίθετα ρεύματα. (Μεταφορικά) σειρά συναισθημάτων, καταστάσεων ή γεγονότων που προκαλούν αναστάτωση.  

Τα πάντα Εν/Η δίνη, το Μηδέν/Το ον εκ του μη όντος. Τα πάντα σαλεύουν σ' έναν αέναο ρυθμό. Το σώμα, το μέσα υλικό, ο νους και τα παράγωγά τους πάλλονται σε μια περιστροφική δίνη που δυναμώνει ακόμη πιο πολύ όταν συναντώνται αντίθετα ρεύματα. Δίνη στον αέρα σε ανυψώνει άναρχα κι επικίνδυνα και σε προσγειώνει άλλοτε ανώμαλα κι άλλοτε πιο ομαλά. Δίνη στο νερό σε ρουφά, σε καταπίνει, σε φτάνει στον πάτο, κι ύστερα φεύγει κι, αν σου έχει μείνει ανάσα, θ' ανέβεις πάλι στο έξω φως.

Αγωνίες, συγκρούσεις, μάχες, απώλειες, έρωτες, χαρές στροβιλίζονται χωρίς σταματημό μέσα στα σπλάχνα της. Σκέψεις αέρινες, σκέψεις υγρές ακολουθούν την κυκλική τροχιά της και τον επίμονο δυνατό ρυθμό της. Το σύμπαν όλο, στον κύκλο του χρόνου και του χώρου, μάχεται να φθάσει το μηδέν και το άπειρο…

Η δίνη που εξαφανίζει ακαριαία το παρόν και ρουφά μέσα της το παρελθόν και το μέλλον. Το σώμα, το πνεύμα, πριν και μετά τη δίνη... φόβος ή δύναμη;

Συντελεστές: Σύλληψη-χορογραφία: Χρηστάκης Γιώργος-Άρτεμις Ιγνατίου. Μουσική: Κώστας Λειβαδάς. Κείμενα: Άννα Ζουμάνη. Άλλοι Συντελεστές: Ερμηνεύουν: Βιβή Ρωμανά, Δάφνη Ράμση, Δημήτρης Βάσης, Βιβή Χριστοδουλοπούλου, Ειρήνη Μαυροματάκη, Ηλίας Κουρτπαρασίδης, Κατερίνα Σαράντη και Γιώργος Χρηστάκης.

Σχόλια