Πολιτισμός

Το κουαρτέτο Miscelanea στα Χανιά

Μετά απο το κλείσιμο των συναυλιών στο Διεθνές Κιθαριστικό Φεστιβάλ του Hersbruck το κιθαριστικό κουαρτέτο Miscelanea θα βρισκεται στα Χανιά για να δώσει μια μοναδική συναυλία, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στις 9μ.μ. στο Βενιζέλειο Ωδείο.

Το Κιθαριστικό κουαρτέτο Μiscelanea αποτελούν οι: Κώστας Τοσίδης, Αlejandro Diaz Bandres, Μανώλης Αναστασάκης, Γιώργος Περβολαράκης.

Συγκροτήθηκε τον Απρίλιο του 2007, όταν 4 νέοι κιθαρίστες συναντήθηκαν στο Universitat Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας.

Αντλώντας από την ποικίλη μουσική εμπειρία και από τη διαφορετικότητα της κουλτούρας των μελών του, το Miscelanea Guitar Quartet φέρνει ένα νέο όραμα στην τέχνη της κλασικής κιθάρας. Εχοντας έντονη την αίσθηση των όρων "κλασικό" ή "παραδοσιακό", το έργο των τεσσάρων μουσικών είναι προσανατολισμένο τόσο προς την επανερμηνεία έργων πρωτότυπων για κουαρτέτο κιθάρας, όσο και προς τη συνεργασία με σύγχρονους συνθέτες -πολλοί εκ των οποίων συνθέτουν έργα ειδικά για το συγκεκριμένο κουαρτέτο- καθώς και προς τη δημιουργία μουσικής που μιλά για τους ανθρώπους που ζουν στον 21ο αιώνα, ενθαρρύνοντας πάντα τις δημιουργικές σχέσεις με άλλους μουσικούς, καθώς και με άλλες μορφές τέχνης όπως το χορό ή τις εικαστικές τέχνες.

Κατά τη διάρκεια των 8 χρόνων της ύπαρξής του, το Miscelanea Guitar Quartet έχει λάβει την καθοδήγηση και την υποστήριξη καταξιωμένων μουσικών όπως, μεταξύ άλλων, του Eliot Fisk, του Ricardo Gallen, του Marco Τamayo, της Μaria-Isabel Siewers de Pazur, του Μathias Seidel, του Μartin Mumelter, του Simone Fontanelli, της Caroline Wiedman και του Μarino Formenti.

To Miscelanea Guitar Quartet έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα, στην Αυστρία, στη Γερμανία, στην Τσεχική Δημοκρατία, στην Ισπανία (στην Ιβηρική Χερσόνησο και στα Κανάρια Νησιά), στην Πολωνία και στις Η.Π.Α. και έχει εμφανιστεί σε διεθνή φεστιβάλ

Είσοδος 8 ευρώ

Σχόλια