Πολιτισμός

Εκδήλωση για το μεταφραστικό έργο του Παντελή Πρεβελάκη

Ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων, το Μουσείο Καζαντζάκη και το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου "Το μεταφραστικό έργο του Παντελή Πρεβελάκη: Φιλολογική και ιστορική προσέγγιση" την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα "Γιώργος Ανεμογιάννης" του Μουσείου Καζαντζάκη στη Μυρτιά Ηρακλείου.

Ομιλητές θα είναι οι Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, καθηγητής Γλωσσολογίας, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα "Παντελής Πρεβελάκης: Ο ιδιοφυής μεταφραστής" και η υπεύθυνη Κλειστών Συλλογών της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ολυμπία Ταχοπούλου, δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας, που θα μιλήσει για τις "Προσεγγίσεις στο μεταφραστικό έργο του Παντελή Πρεβελάκη".

Στην εκδήλωση την αντιφώνηση θα πραγματοποιήσει η καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης και επιμελήτρια της έκδοσης Χρύσα Δαμιανάκη.

Ο συντονισμός της εκδήλωσης ανήκει στην Παρασκευή Βασιλειάδη, φιλόλογο και υπεύθυνη του Αρχείου-Βιβλιοθήκης του Μουσείου Καζαντζάκη.

Τέλος, θα αναγνωστούν αποσπάσματα από θεατρικά έργα του ευρωπαϊκού δραματολογίου, μεταφρασμένα από τον Παντελή Περβελάκη από την εκπαιδευτικό-γραμματέα του Δ.Σ. του Μουσείου Καζαντζάκη κ. Μαριλένα Μηλαθιανάκη.

Σχόλια