Πολιτισμός

"Μικρασιατικό Αντάμωμα" στη Σύλλαμο Ηρακλείου

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση «Μικρασιατικό Αντάμωμα» με μουσικοχορευτική βραδιά το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 21.00 στην πλατεία του Αγίου Νεκταρίου εκ Βρυούλλων στη Σύλλαμο Ηρακλείου.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Συλλάμου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, διοργανώνει εκδήλωση για την Επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι κάτοικοι πρόσφυγες του 1922 που κατοικήθηκε ο οικισμός Συλλάμου έχουν καταγωγή κυρίως από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας.

Σήμερα στο χωριό ανεγείρεται μονόκλιτος Ναός του Αγίου Νεκταρίου και συνάμα θα γίνει αναφορά σε αυτόν, στην εγκατάσταση των Μικρασιατών το 1922 στη Σύλλαμο και στην ίδρυση συλλόγου φίλων Αγίου Οσιομάρτυρος Νεκταρίου εκ Βρυουλλών παρουσία του σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ Ειρηναίου.

Στόχος είναι να τιμηθεί η μνήμη της Μικρασιατικής καταστροφής και συγχρόνως η επίσημη ίδρυση του συλλόγου ώστε να διατηρηθούν οι μνήμες των χαμένων μεν αλλά αλησμόνητων πατρίδων δε, η μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν κατά τη καταστροφή, η αναφορά στις ρίζες μας και η μεταλαμπάδευση του Μεγάλου Ελληνικού Μικρασιατικού Πολιτισμού και Ιστορίας στις νεότερες γενιές.

Σχόλια