Πολιτισμός

Χανιά: Σπουδαίοι καλλιτέχνες συναντώνται επί σκηνής

Μετά το Ηράκλειο και τη Σητεία ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής συνεχίζει αύριο τις συναυλίες του στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, στα Χανιά. Στη σκηνή συναντώνται για μία ακόμη φορά αγωνιστές της κρητικής μουσικής παράδοσης. Άνθρωποι που έχουν βιώσει, πιστέψει κι ακολουθήσει πιστά τη μουσική της Κρήτης μας. Καλλιτέχνες που έχουν προσφέρει με τρόπο μοναδικό στην ιστορία και το πολιτισμό του τόπου αυτού, που με τόση χάρη στέκει υπομονετικά στην πάροδο του χρόνου.

Καθένας παρουσιάζει το έργο του κι όλοι μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα στόχο κοινό, γι' αυτό που αποκαλείται κρητική μουσική παράδοση. Μουσικοί και τραγουδιστές από όλα τα μέρη της Κρήτης, λοιπόν, ενώνουν τις νότες τους και μας ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά του νησιού, αποδίδοντας τις χαρακτηριστικές μουσικές του κάθε νομού και επαρχίας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη διαφορετικότητα αυτού του τόπου και την ποικιλότητα του πολιτισμού της Κρήτης.

Συμμετέχουν: Γαργανουράκης Χ., Κακλής Μ., Μελεσανάκης Ζ., Αλεφαντινός Μ., Παπαδάκης Γ., Κατσαμάς Γ., Μανωλιούδης Γ., Χαλκιαδάκης Γ., Σταυριανουδάκης, Κακουδάκης Κ., Βακάκης Δ., Κλωστράκης Ν., Βερεράκης Δ., Βαρδάκης Β., Λιαπάκης Μ., Βερδινάκης Κ.&Μ., Πετσάκης Μ., Κονταξάκης-Μ. Δακανάλη Μ., Σταματογιαννάκης Σ., Παραδοσιακός Μουσικός Σύλλογος Αποκόρωνα "Ο Χαρίλαος", Αντιπροσωπία Μουσικών Κισσάμου, Λιγοψυχάκης Σ., Μαρκάκης Π., Λαογραφικός Όμιλος Λάζαρου και Μανώλη Χνάρη (χορευτικό), Χορευτικό Συγκρότημα Δ. Καπαράκη.

Οι συναυλίες θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Πέμπτη στο φρούριο Φορτέτζα του Ρεθύμνου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχόλια