Πολιτισμός

"Δευτέρα Ευκαιρία": Εικαστική έκθεση της Εύης Τσάνα στο Ρέθυμνο

Ανοίγει τις πύλες της στις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου η εικαστική έκθεση "Δευτέρα Ευκαιρία" της Εύης Τσάνα στο "The Garage" (Δημοκρατίας 36, Ρέθυμνο).

Σε σημείωμά της για την έκθεση, η καλλιτέχνις αναφέρει τα εξής: «Κάθε πρωί, η Ανατολή σημαίνει Ανάσταση. Για πολλούς, αυτή η βεβαιότητα είναι ασήμαντη, σχεδόν τόσο δεδομένη όσο και το ότι αναπνέουν. Δεδομένα και εφήμερα, μπερδεύονται μέσα μας, ντύνονται αιωνιότητες. Σχέσεις ζωής και αξίες παραμορφώνονται κάτω από εγωισμούς ντροπές και αναβολές. Όμως πολλές φορές τα δεδομένα αλλάζουν χωρίς προειδοποίηση, κι εμείς μετέωροι...

...τι όμορφα που θα ήταν να μπορούσες να γύριζες για λίγο πίσω, να επέστρεφες για να πεις ό,τι δεν έχεις πει, να κάνεις όσα δεν πρόλαβες, να αγκαλιάσεις για μια ακόμα φορά, να συγχωρήσεις, να αγαπήσεις... πόσο πολύτιμη είναι μια Δεύτερη Ευκαιρία...

Κάποιοι την έχουν.

Τα εικονοστάσια στην άκρη των ελληνικών δρόμων, σε πάρα πολλά σημεία, σημαίνουν ακριβώς αυτό. Μια θεϊκή επέμβαση σου δίνει χρόνο. Ένα μοιραίο ταρακούνημα σε καλεί να ζυγίσεις τα σημαντικά από τα ασήμαντα, να ξεχωρίσεις τους εγωισμούς από τις αξίες και την αμηχανία από τη λύτρωση.

Αυτά τα εικονοστάσια είναι η κύρια εικαστική εικόνα των έργων μου.

Φτιαγμένα από παλιά πεταμένα ξύλα και υλικά, έχουν κι εκείνα μια Δεύτερη Ευκαιρία, μια νέα "ζωή". Σε καλούν να σκεφτείς, πάνω στο δικό σου χρόνο. Να αντιληφθείς το μεγαλείο της κάθε στιγμής που σου χαρίζεται. Δεν είναι απαραίτητη μια θεϊκή πράξη αυτή καθαυτή, κάθε στιγμή είναι θεϊκή, αρκεί να μπορέσουμε να δούμε την αιωνιότητα και το εφήμερο που ταυτόχρονα κρύβει μέσα της, να ξεκαθαρίσουμε τι είναι σημαντικό και τι όχι για μας, και να πράττουμε ανάλογα κάθε μας μέρα.

Και τότε δεύτερη ευκαιρία δε χρειάζεται.

Φαντάζεσαι καλύτερο Παράδεισο».

Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 6 Σεπτέμβρη καθημερινά από τις 6:30 μ.μ. έως τις 10:30 μ.μ. και την Κυριακή από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ. & από τις 6:30 έως τις 10:30 μ.μ. Στα πλαίσια των εγκαινίων θα παρουσιαστεί άσκηση των σπουδαστών του θεατρικού εργαστηρίου του "The Garage", με τίτλο "Μίλα μου σαν τη βροχή".

Σχόλια