default-image

Η ταινία "Κλίματα Αγάπης" στα Χανιά

Πολιτισμός
Η ταινία "Κλίματα Αγάπης" στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 στο δημοτικό κινηματογράφο «Κήπος» θα προβληθεί η τουρκική δραματική ταινία «Κλίματα αγάπης» σε σκηνοθεσία Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν.

Ίσως η ταινία που άρεσε περισσότερο στο φετινό φεστιβάλ των Κανών και κέρδισε το Βραβείο FIPRESCI, από τον σκηνοθέτη του «Μακριά» που δημιουργεί εδώ το μεγάλο αριστούργημα του σύγχρονου τουρκικού κινηματογράφου.

Ο Ίσα θα εγκαταλείψει την ερωμένη του και θα ξεκινήσει ένα μοναχικό ταξίδι στην τουρκική ενδοχώρα για να ανακαλύψει τον εαυτό του και να μπορέσει να ανακτήσει την αγάπη του για τη ζωή.

Με επιρροές από τον Αντονίονι, αργούς ρυθμούς, μονοπλάνα, και αριστουργηματική χρήση του φωτός ο μεγάλος αυτός Τούρκος σκηνοθέτης συνθέτει ένα μοναδικό φιλμ που τον κατατάσσει με άνεση ως «δημιουργό», παρά το νεαρό της ηλικίας του. Το μεγάλο ατού της ταινίας είναι η αμεσότητα και η σωστή χρήση του χρόνου, τον οποίο δεν σπαταλά άσκοπα ο σκηνοθέτης για να κάνει άλλο ένα τρίωρο βαρετό έπος. Αντίθετα σε κάτι περισσότερο από μιάμιση ώρα καταφέρνει να πει τα πάντα, να παρουσιάσει το τουρκικό τοπίο με μοναδικό τρόπο και τέλος να κάνει μια μεγάλη ωδή στον έρωτα. Μια από τις μεγάλες ταινίες της σεζόν που δεν πρέπει να χάσετε.

Ηθοποιοί:

Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν, Αρίφ Ασκί, Ουφούκ Μπαιρακτάρ

Είσοδος :5 €

Ώρες προβολής: 20:30 και 22:30

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News