default-image

Ρέθυμνο: Ο "Οιδίπους Τύραννος" στη Φορτέτζα

Πολιτισμός
Ρέθυμνο: Ο "Οιδίπους Τύραννος" στη Φορτέτζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την τραγωδία του Σοφοκλή "Οιδίπους Τύραννος" θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει σήμερα Παρασκευή το θεατρόφιλο κοινό του Ρεθύμνου, στην παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στις 9:15 το βράδυ στο θέατρο "Ερωφίλη", στη Φορτέτζα.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Θέατρο των Vivi και ο σκηνοθέτης Τηλέμαχος Μουδατσάκις μαγεύουν το διεθνές κοινό στο μεγαλύτερο φόρουμ για το θέατρο στον κόσμο, στην Αβινιόν της Γαλλίας. Και ενώ συμμετείχαν 30 χώρες με 1.300 παραστάσεις την ημέρα, ο "Οιδίπους Τύραννος" του Σοφοκλή, στα Ελληνικά, με γαλλικούς υπέρτιτλους, κέρδισε τους δύσκολους κριτικούς αλλά και το ιδιαιτέρως προχωρημένο κοινό, θεατές από όλο τον κόσμο.

Το μέγεθος της νέας αυτής επιτυχίας του Τηλέμαχου Μουδατσάκι έγκειται στην πρωτότυπη μέθοδο ερμηνείας της τραγωδίας που δίνει έμφαση στο σώμα ως αγωγό του πόνου όπως τον διοχετεύει στις ενεργειακές μυϊκές ζώνες το τραγικό βίωμα. Η δίγλωσση μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Τηλέμαχου Μουδατσάκι, η σκηνογραφία του Χάρη Σεπεντζή και η μουσική της Μαρίας Συμεών. Παίζουν οι ηθοποιοί Γιάννης Ασκάρογλου, Γιώργος Βουβάκης, Τίτος Λίτινας, Στέφανος Οικονόμου και Κατερίνα Χιωτίνη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News