Πολιτισμός

Ο "Μικρός Πρίγκιπας" στο Ηράκλειο

Η παράσταση "Ο Μικρός Πρίγκιπας", από τις "Μαγικές Σβούρες", θα περιμένει σήμερα τους μικρούς Ηρακλειώτες στο κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης", στις 9:30 το βράδυ, για να τους πλημμυρίσει συγκίνηση και νοσταλγία. Πρόκειται για μια παράσταση που ετοίμασε για τα παιδιά ο Δημήτρης Αδάμης μαζί με τους ηθοποιούς και τους συνεργάτες της ομάδας "Μαγικές Σβούρες".

Μερικές πληροφορίες για το έργο: Ένας πιλότος πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη, στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί, το Μικρό Πρίγκιπα. Μόλις ο Μικρός Πρίγκιπας τον αντικρίζει, του ζητά να του σχεδιάσει ένα αρνί. Από το σημείο αυτό ξεδιπλώνεται η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα.

Ζούσε σε ένα μικρό πλανήτη, αυτός, τα τρία του ηφαίστεια και ένα  τριαντάφυλλο. Ένιωθε μόνος του και ήθελε έναν φίλο. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του... Πέρασε από πολλούς πλανήτες με διάφορους ανθρώπους, μα κανένας δεν έγινε φίλος του. Κατέληξε στη Γη, στη μέση της ερήμου... Εκεί που τον συνάντησε ο πιλότος...

Πέρασε μέσα από βουνά, ερήμους και μέσα από έναν κήπο, ο οποίος ήταν γεμάτος με τριαντάφυλλα. Ήταν έκπληξη γι' αυτόν, γιατί νόμιζε πως το λουλούδι του ήταν μοναδικό στο γαλαξία... Έπειτα γνώρισε μια αλεπού. Γίνανε φίλοι. Το σκοπό του τον είχε πια εκπληρώσει, δε βρήκε μόνο έναν φίλο αλλά πολλούς! Η παράσταση ολοκληρώνεται με την επιστροφή του Μικρού Πρίγκιπα στον πλανήτη του. Αποχαιρετά με το δικό του τρόπο τον πιλότο και τα παιδιά.

Τα τραγούδια της παράστασης είναι βασισμένα σε υπέροχες μελωδίες συνθετών του τέλους του 19ου αιώνα έως τις αρχές του 20ού, όπως ο Offenbach, ο Holst, ο Saint-Saens και ο Brahms. Και για φινάλε ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι του συνθέτη Γιώργου Βαρσαμάκη.

Συντελεστές: Κείμενο-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης. Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα. Χορογραφίες: Αντιγόνη Γύρα. Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης. Διδασκαλία τραγουδιών: Ελένη Καρακάση. Μουσική τραγουδιού φινάλε: Γιώργος Βαρσαμάκης. Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης. Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος. Σχεδιασμός ήχου: Κατερίνα Βάμβα. Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Παππάς. Παραγωγή: "Μαγικές Σβούρες".

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Γιώργος Γιόκοτος, Δημήτρης Καπετανάκος, Δανάη Σδούγκου και Μαριλίζα Χρονέα.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ, ομαδικά και άνεργοι 6 ευρώ.

Σχόλια