Πολιτισμός

Βασιλική Αγίου Μάρκου: Εγκαίνια έκθεσης "Μόνον εσέ Ρωτόκριτε"

Ξεκινά σήμερα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου "Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί". Η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει με τα εγκαίνια της έκθεσης "Μόνον εσέ Ρωτόκριτε", στις 7:30 το απόγευμα.

Η έκθεση, που διοργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παρουσιάστηκε την άνοιξη στο Τελόγλειο Ίδρυμα, θα φιλοξενηθεί στην πόλη του Ηρακλείου έως και την 27η Σεπτεμβρίου.

Η κ. Τασούλα Μαρκομιχελάκη, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Κρητική Λογοτεχνία της εποχής της Ενετοκρατίας, θα κάνει μια σύντομη εισήγηση με θέμα "Ζωγραφική στον Ερωτόκριτο: Πορτρέτα αγαπημένων στο νου, στην καρδιά και στον καμβά".

Η κ. Ίρις Κρητικού, ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης, θα μας μιλήσει με θέμα "Ζωγραφίζοντας τον Ερωτόκριτο. Μικρός χαιρετισμός". Ο κ. Μανόλης Γιανναδάκης, από τους σημαντικότερους χαράκτες της νεότερης ελληνικής καλλιτεχνικής ιστορίας, καθηγητής Χαρακτικής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα κάνει ομιλία με θέμα "Εικαστικές προσεγγίσεις από ομάδα σπουδαστών της χαρακτικής του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

Σχόλια