default-image

"Μέντα και κανέλα" στην Άπτερα

Πολιτισμός
"Μέντα και κανέλα" στην Άπτερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχοντας συντροφιά του την πανσέληνο, το μουσικό σύνολο "Vamos Ensemble" παρουσιάζει μεθαύριο Σάββατο 29 Αυγούστου, στην Αρχαία Άπτερα, τη μουσική παράσταση "Μέντα και κανέλα".

Ένα μουσικό ταξίδι από μουσικές του σήμερα και του χθες της πατρίδας μας στις μουσικές της Σμύρνης. Με το ιδιαίτερο ύφος του τόσο στη μουσική εκτέλεση, όσο και στην ενορχήστρωση, το Μουσικό Σύνολο "Vamos" ανακαλύπτει και αναδεικνύει κοινά χαρακτηριστικά φαινομενικά διαφορετικών μουσικών ιδιωμάτων. Από την Αθήνα και τον Μάνο Χατζιδάκι, στη Σύρο και τον Πειραιά του ρεμπέτικου, στην Κρήτη του Ερωτόκριτου, στη Λέρο με την "μπρατσέρα" και στη χαμένη πατρίδα της Σμύρνης με το Nihavent Oriental και το Εμβατήριο Φλόγα.

Το μουσικό σύνολο "Vamos Ensemble" είναι το σημείο συνάντησης μιας ομάδας ανθρώπων με ευαισθησία και μεράκι για τη μουσική. Μια πρωτοβουλία εναλλακτική στα μουσικά δρώμενα της Κρήτης, που γεννήθηκε στο Βάμο Χανίων και σιγά-σιγά αρχίζει να αγκαλιάζει μουσικούς με τις ίδιες καλλιτεχνικές ανησυχίες και κυρίως την ίδια αισθητική αντίληψη για τη μουσική.

Στόχος του είναι να διαμορφώσει τη δική του καλλιτεχνική ταυτότητα σκιαγραφώντας την εικόνα του στο ευρύτερο μουσικό τοπίο με ξεχωριστές ενορχηστρώσεις και ιδιαίτερα μουσικά ηχοχρώματα. Μια κίνηση ελπίδας που αγαπά και διασώζει τα καλά ακούσματα. Επιχειρεί να πλησιάσει το κοινό και να το κερδίσει παίζοντας όλα τα είδη της καλής μουσικής με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προβάλλεται μόνο ο στίχος με μια απλή συνοδεία, αλλά να δίνεται μεγάλη βαρύτητα στη μουσική έκφραση.

Από τις πρώτες εμφανίσεις του, το μουσικό σύνολο "Vamos" προκάλεσε αίσθηση για την ποιότητα και το περιεχόμενο του μουσικού ηχοχρώματός του. Ηχόχρωμα μοναδικό που προκύπτει από τη συνύπαρξη οργάνων όπως πιάνο, βιολί, τσέλο,κόρνο, ευφώνιο, κλαρινέτο, σαξόφωνο, μαντολίνο, κιθάρα, κρουστά, κοντραμπάσο... και φυσικά τραγούδι.

Αφιέρωμα στον Χατζιδάκι

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Αρχαιολογικός χώρος της Ρόκκας Κισσάμου ανοίγει τις πύλες του μεθαύριο Σάββατο 29 Αυγούστου για να υποδεχτεί το κοινό υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Σε μια προσπάθεια ανάδειξης του φυσικού, αρχαιολογικού αλλά και του πολιτιστικού πλούτου της ενδοχώρας. Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων εκδηλώσεων, με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση κοινού, φέτος ο διακεκριμένος αρχιμουσικός, πιανίστας και διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων Μίλτος Λογιάδης θα παρουσιάσει έργα του Μάνου Χατζιδάκι σε ένα ταξίδι-αφιέρωμα με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων από τη γέννησή του.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο επονομαζόμενο "Τρουλί της Ρόκκας", στην πλαγιά του αρχαιολογικού χώρου, στα δυτικά όρια του οποίου εκτείνεται το εντυπωσιακό ομώνυμο φαράγγι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News