Πολιτισμός

Η έκθεση «Μόνον εσέ Ρωτόκριτε» στη Βασιλική Αγίου Μάρκου

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015 και ώρα 19:30, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ξεκινά το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί», με τα εγκαίνια της έκθεσης «Μόνον εσέ Ρωτόκριτε».

Η έκθεση που διοργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παρουσιάστηκε την Άνοιξη στο Τελόγλειο Ίδρυμα, θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο  έως και την 27η Σεπτεμβρίου.

Η κ. Τασούλα Μαρκομιχελάκη, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Κρητική Λογοτεχνία της εποχής της Ενετοκρατίας, θα κάνει μια σύντομη εισήγηση με θέμα «Ζωγραφική στον Ερωτόκριτο : Πορτραίτα αγαπημένων στον νου, στην καρδιά και στον καμβά».

Η κ. Ίρις Κρητικού, ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης, θα μιλήσει με θέμα  «Ζωγραφίζοντας τον Ερωτόκριτο. Μικρός χαιρετισμός»

Ο κ. Μανόλης Γιανναδάκης, από τους σημαντικότερους χαράκτες της νεότερης ελληνικής καλλιτεχνικής ιστορίας, καθηγητής χαρακτικής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα κάνει μια ομιλία με θέμα «Εικαστικές προσεγγίσεις από ομάδα σπουδαστών της χαρακτικής του τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

Σχόλια