Πολιτισμός

Χαμός στη γιορτή της Σφακιανής πίτας

Μια υπέροχη βραδιά επιφύλαξαν ο Δήμος και οι κάτοικοι της πόλης των Σφακίων σε όσους το βράδυ της περασμένης Παρασκευής βρέθηκαν στο παλιό λιμάνι της Χώρας, στην πρώτη Γιορτή Σφακιανής Πίτας. Εκατοντάδες επισκέπτες και ντόπιοι γεύτηκαν όχι μόνο την παραδοσιακή σφακιανή πίτα, που είχε την τιμητική της και έγινε ανάρπαστη, αλλά και πολλά ακόμα ντόπια προϊόντα μέσα από ένα γνήσιο σφακιανό μενού.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Ιωάννα Δουρουντάκη, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες στα Σφακιά. Το "παρών" έδωσαν επίσης ο υπουργός Παύλος Πολάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, καθώς και ο νέος δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, ο οποίος κατά το χαιρετισμό του καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία και την υποστήριξή του.

Η παραδοσιακή μουσική με το συγκρότημα του Σφακιανού Γιώργου Μαγγελάκη δε θα μπορούσε να λείψει από τη βραδιά. Ο νεαρός τραγουδοποιός ξεσήκωσε τα πλήθη, ενώ έκανε τους παρευρισκόμενους να διασκεδάσουν με την ψυχή τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας βοηθήσατε με τον τρόπο σας έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση με μεγάλη επιτυχία, καθώς και εκείνους που τη στήριξαν με την παρουσία τους», αναφέρουν οι διοργανωτές, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το 2016!

Σχόλια