default-image

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Κ. Κουβίδη και τα θύματα της ασφάλτου

Πολιτισμός
Εκδήλωση αφιερωμένη στον Κ. Κουβίδη και τα θύματα της ασφάλτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση αφιερωμένη στον ντράμερ Κώστα Κουβίδη και στους χιλιάδες άλλους συνανθρώπους μας πού χάθηκαν στην άσφαλτο, θύματα της δικτατορίας του χάους, του θορύβου και της ταχύτητας, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου με συνδιοργανώτρια τη ΔΟΠΠΑΜαλεβιζίου, Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου, το Σάββατο 29 Αυγούστου στις 10 το βράδυ στον μαγευτικό αρχαιολογικό χώρο της τυλίσου, με τους σπουδαιότερος εκπροσώπους του funk στην Ελλάδα σήμερα, τους NASA FUNK.

Στόχος των διοργανοτών της εκδήλωσης  με τίτλο "Από τη Γη στη Σελήνη, ταξιδεύουμε με ασφάλεια: Στο δρόμο της μουσικής, με όχημα τη Funk", να καταργήσουν τις αποστάσεις στο χρόνο και στο χώρο σε έναν τόπο που κατοικείται αδιάλειπτα και με το ίδιο όνομα επί 4.000 χρόνια το βράδυ της Πανσελήνου, που αποτελεί ιδανικό πλαίσιο γι' αυτή την προσπάθεια.

«Δυστυχώς, σαν να μην μας έφθαναν τa άλλα προβλήματα, οι θάνατοι και οι σοβαροί τραυματισμοί από τροχαία αυξήθηκαν πανελλαδικά το πρώτο εξάμηνο του 2015, με την Κρήτη να τοποθετείται στην κορυφή αυτής της αύξησης (+46%)», αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.  

«Η συνάντηση αυτή πέρα από μια εκδήλωσης μνήμης κι αγάπης γι' αυτούς που λείπουν αποτελεί μια ηχηρή διαμαρτυρία για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους. Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή ή την αρτιμέλειά τους, χιλιάδες άλλοι βυθίζονται στο πένθος και την απόγνωση. Αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα ζητήματα γι' αυτούς που εκπροσωπούν ή φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από τροχαία στην Ευρώπη. Γιατί φαίνεται τελικά πως ο ΦΠΑ έχει μεγαλύτερη σημασία από την ανθρώπινη ζωή. Αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση φέτος οι διοργανωτές θα ανεβάσουν την ένταση και τον ρυθμό», τονίζουν.

«Για να ακουστεί πιο δυνατά και από περισσότερους πως δεν υπάρχουν μονόδρομοι, και πολύ περισσότερο μονόδρομοι που οδηγούν στον τρόμο και στο θάνατο. Η μουσική ανοίγει το δρόμο, συχνά ξεχασμένο από τους περισσότερους. Μας υπενθυμίζει πως μπορούμε να χαρούμε. Πως μπορούμε να ζούμε χωρίς κίνδυνο. Χωρίς επιθετικότητα. Χωρίς ανταγωνισμό. Με αρμονία και αυτοσχεδιασμό», καταλήγουν οι διοργανωτές στην ανακοίνωσή τους.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τους NASA FUNK

Οι NASA FUNK ιδρύθηκαν το 1999 στην Θεσσαλονίκη και είναι σήμερα από τους σπουδαιότερους εκπρόσωπους του funk στην Ελλάδα, έχοντας καταφέρει μέσα από τις κυκλοφορίες και εμφανίσεις τους να χτίσουν τον όρο «Ελληνικό funk». Συγκεντρώνοντας όλα τα χαρακτηριστικά του μουσικού αυτού είδους με Ελληνικό στίχο πρωτοπόρησαν στην Ελλάδα την περίοδο 2003-2008 παντρεύοντας το hip hop με τη ζωντανή funk μέσα από τη συνεργασία τους σε επίπεδο δισκογραφίας και live εμφανίσεων με σημαντικούς εκπροσώπους της hip hop σκηνής.

Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε στα τέλη του 2005 με τίτλο "hippofunkochoerus", σε συνεργασία με το hip-hop group "Warriorz". Το καλοκαίρι του 2007 κυκλοφόρησαν ένα maxi single με τίτλο «Ό,τι και να θές» με remixes μεταξύ άλλων των Kid Stretch και Basement Freaks. Το καλοκαίρι του 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερό CD τους με τίτλο «Αντικειμενικά» περιλαμβάνοντας συνεργασία στο ομώνυμο κομμάτι με τους Μικρό Κλέφτη και Sugahspank από τη δική τους εταιρία παραγωγής "WeFunk! records".

Έχοντας εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ και μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα με πάνω από 500 συναυλίες στο ενεργητικό τους, καθιερώθηκαν πλέον ως ένα από τα πιο έμπειρα σχήματα της ανεξάρτητης Ελληνικής μουσικής σκηνής.

Στην Τύλισο θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει κομμάτια από την παγκόσμια διαδρομή της funk μουσικής από την εμφάνιση της μέχρι σήμερα.

Οι Nasa Funk αποτελούνται σήμερα από τους:

Γιώργος Perin: φωνή, talkbox,

Χάρης Καπετανάκης: σαξόφωνο-φωνητικά,

Αλέκος Παπουλίδης: κιθάρα-φωνητικά,

Κώστας Χασιώτης: μπάσο-φωνητικά,

Αλέκος Σπανίδης: τύμπανα.

Σημαντικές support εμφανίσεις:

MiloZ (USA), Kokolo (USA),The Herbalizer (UK), Samatha Fox (UK), Alborosie (IT)

• WARRIORZ & NASA FUNK, Hippofunkochoerus, Our Own Production records (OOP001) [GR], 2005, (LD/CD)

• BOTY Balkans 2004-2005, Warriorz Records & Edit Productions, [GR], 2006, (DVD)

• NASA FUNK, 'Ο,τι και να θές, Our Own Production records (OOP002) [GR], 2007, (CD SINGLE)

• NASA FUNK, Αντικειμενικά, WeFunk records, (WEF001), [GR], 2013, (LP/CD)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News