default-image

Τύλισος: Εκδήλωση μνήμης και αγάπης για αυτούς που λείπουν

Πολιτισμός
Τύλισος: Εκδήλωση μνήμης και αγάπης για αυτούς που λείπουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ταξιδεύουμε με ασφάλεια στο δρόμο της μουσικής, με όχημα τη funk" είναι το σύνθημα της φετινής εκδήλωσης που διοργανώνει για πέμπτη χρονιά φέτος στον αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου, υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Παρασκευή στις 10 το βράδυ με τους Nasa Funk, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου, «για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο μαγευτικό αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου θα ξαναεπιχειρήσουμε να καταργήσουμε τις αποστάσεις στο χρόνο και στο χώρο. Η συνεύρεσή μας σ' έναν τόπο που κατοικείται αδιάλειπτα και με το ίδιο όνομα επί 4.000 χρόνια το βράδυ της πανσελήνου αποτελεί ιδανικό πλαίσιο για αυτή την προσπάθεια.

Η εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, είναι αφιερωμένη στον ντράμερ Κώστα Κουβίδη και στους χιλιάδες άλλους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στην άσφαλτο, θύματα της δικτατορίας του χάους, του θορύβου και της ταχύτητας.

Δυστυχώς, σαν να μην μας έφταναν τα άλλα προβλήματα, οι θάνατοι και οι σοβαροί τραυματισμοί από τροχαία αυξήθηκαν πανελλαδικά το πρώτο εξάμηνο του 2015, με την Κρήτη να τοποθετείται στην κορυφή αυτής της αύξησης (+46%).

Η συνάντηση αυτή, πέρα από μια εκδήλωση μνήμης κι αγάπης γι' αυτούς που λείπουν, αποτελεί μια ηχηρή διαμαρτυρία για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους. Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή ή την αρτιμέλεια τους, χιλιάδες άλλοι βυθίζονται στο πένθος και την απόγνωση. Αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα ζητήματα γι' αυτούς που εκπροσωπούν ή φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από τροχαία στην Ευρώπη. Γιατί φαίνεται τελικά πως ο ΦΠΑ έχει μεγαλύτερη σημασία από την ανθρώπινη Ζωή. Αντιμέτωποι μ' αυτή την κατάσταση, φέτος θα ανεβάσουμε την ένταση και το ρυθμό.

Για να ακουστεί πιο δυνατά και από περισσότερους πως δεν υπάρχουν μονόδρομοι, και πολύ περισσότερο μονόδρομοι που οδηγούν στον τρόμο και στο θάνατο. Η μουσική μας ανοίγει το δρόμο. Συχνά ξεχασμένο από τους περισσότερους. Μας υπενθυμίζει πως μπορούμε να χαρούμε. Πως μπορούμε να ζούμε χωρίς κίνδυνο. Χωρίς επιθετικότητα. Χωρίς ανταγωνισμό. Με αρμονία και αυτοσχεδιασμό. Ας την απολαύσουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News