default-image

Ρεσιτάλ πιάνου στο Κηποθέατρο "Μ. Χατζιδάκις"

Πολιτισμός
Ρεσιτάλ πιάνου στο Κηποθέατρο "Μ. Χατζιδάκις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεσιτάλ πιάνου με τη βραβευμένη Αντωνία Κουγιουμτζή διοργανώνει η Μουσική Σχολή "Χάρης Σαρρής". Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9:30 το βράδυ, στο κηποθέατρο "Μάνος Χατζιδάκις", με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.  

Μετά από μία ιδιαίτερα επιτυχημένη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Αντωνία Κουγιουμτζή παρουσιάζει μέρος της συναυλίας στο Ηράκλειο σε ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ με έργα των D. Scarlatti, L.V. Beethoven, C. Debussy, F. Chopin και S. Rachmaninoff. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η ερμηνεύτρια έχει καταφέρει ήδη να αποσπάσει το δεύτερο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της ΧΟΝ το 2012 και το Β' βραβείο το 2015 στην απόκτηση του διπλώματός της, το οποίο έλαβε με καθηγητή τον Χάρη Σαρρή με Άριστα Παμψηφεί. Ασχολείται με τη μουσική από τα 5 της χρόνια, ενώ έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία σε αρκετές συναυλίες και ρεσιτάλ.

Αναφερόμενη στις επιτυχίες και την πορεία της, η ίδια υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μυστικό, ενώ παρατηρεί ότι η επιτυχία αποτελεί ένα δύσκολο δρόμο στον οποίο ο καλλιτέχνης είναι σημαντικό να επιβληθεί στον εαυτό του και να περάσει μέσα από την υπέρβαση των ορίων και την κατανόηση των λαθών στον επιθυμητό στόχο.

«Πάντα η μουσική σήμαινε πολλά για μένα και υπήρχε και η επιρροή από το οικογενειακό μου περιβάλλον», αναφέρει η νεαρή καλλιτέχνιδα, που, αναφερόμενη στους στόχους της, υποστηρίζει ότι «πάντα υπάρχει περιθώριο για εξέλιξη», αφού «κάθε φορά που καταφέρνεις κάτι, βάζεις άλλον έναν στόχο υψηλότερο από τον προηγούμενο».

«Στην τέχνη όλοι κυνηγάνε το τέλειο, το αγαθό», υποστηρίζει και προσθέτει ότι «η συνεχής τριβή με τον εαυτό σου και με τη μουσική σου δίνει κάθε φορά ένα καινούργιο κομμάτι για να προσθέσεις στο παζλ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News