default-image

Η Φωτεινή Βελεσιώτου στο Θέατρο των Αγρών

Πολιτισμός
Η Φωτεινή Βελεσιώτου στο Θέατρο των Αγρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεγάλη περιοδεία της Φωτεινής Βελεσιώτου αυτό το καλοκαίρι με πολλούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο ως τη Γαύδο και από τη Ζάκυνθο ως την Κω, τη φέρνει κοντά σε τόπους και ανθρώπους που αναζητούν το καλό ελληνικό τραγούδι. Επόμενος σταθμός της Φωτεινής Βελεσιώτου το Θέατρο των Αγρών στο Κυπαρίσσι, όπου σήμερα έρχεται για να μας μυήσει στα υπέροχα φωνητικά μυστικά της.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου είναι ερμηνεύτρια λιτή, δωρική, με φωνή που σε τραντάζει. Τη γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις ερμηνείες της στο τραγούδι "Μέλισσες", αλλά και το πρόσφατο "Διόδια". Τώρα και με ένα νέο δίσκο στις αποσκευές της σε μουσική Μίνου Μάτσα και στίχους της Ελένης Φωτάκη μάς χαρίζει μοναδικές ερμηνείες σε μια παράσταση στο Θέατρο των Αγρών, με προαιρετικό αντίτιμο, που θα μείνει αξέχαστη με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία και άλλα αγαπημένα σημαντικών δημιουργών.

Το ήθος και η ερμηνεία της αγγίζουν τον κόσμο μ' έναν τρόπο πρωτοφανή: δεν έχει θαυμαστές και οπαδούς, όπως συμβαίνει με τα μουσικά είδωλα, έχει ακροατές γοητευμένους που η φωνή της τους μεταμορφώνει όπως μεταμορφώνει και το κάθε τραγούδι. Το λαϊκό ηχόχρωμά της παραπέμπει στις μεγάλες γυναικείες φωνές του παρελθόντος που σπάνια συναντάμε πια.

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου η Φωτεινή Βελεσιώτου θα βρίσκεται, λοιπόν, στο Θέατρο των Αγρών που συνεχίζει την παράδοση του προαιρετικού αντίτιμου για να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν γνήσιους δημιουργούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News